Србија

УДАРНА ВЕСТ! Стигао нови пресек по школама: Мења се модел наставе од понедељка

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, од понедељка, седми и осми разреди у девет општина иду у други модел.

У данашњем саопштењу које је Министарство просвете упутило медијима, на други модел, односно на комбиновану наставу од понедељка 20. септембра иду седми и осми разреди основних школа у девет локалних самоуправа:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ариље, Богатић, Ваљево, Лајковац, Ивањица, Књажевац, Коцељево, Крагујевац и Топола.

Тај модел, подсетимо подразумева да да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе, што се примењивало током прошле школске године.

Када је реч о средњим школама, у „жути семафор“ од понедељка прелазе у чак 45 локалних самоуправа.

То су Београд, Бор, Петровац на Млави, Зајечар, Косјерић, Пријепоље, Чајетина, Бојник, Власотинце, Лесковац,Вршац, Ваљево, Крупањ, Шабац, Горњи Милановац, Лучани, Чачак, Алексинац, Ниш, Сокобања, Бабушница, Велика Плана, Смедерево, Смедеревска Паланка, Свилајнац, Ћуприја, Врање, Трговиште, Александровац, Трстеник, Краљево, Нови Пазар, Тутин, Кикинда, Рума, Прокупље.

Трећи модел наставе, односно онлајн настава примењиваће се у средњим школама на територији осам локалних самоуправа:

Бајина Башта, Ужице, Лебане, Лајковац, Љиг, Ивањица, Бела Паланка, Сремска Митровица.

Трећи модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се и даље у основним и средњим школама на територији АП Косово и Метохија, саопштило је надлежно министарство и додало да се у свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92