Србија

ДАЧИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ! Вучићу ХАПСИ лопове из СПС и СНС!

Он треба да похапси све оне, било да су из СНС или СПС или било које друге странке, који су радили против институција председника републике, који су га прислушкивали, пратили њега и његову породицу, који су ковали планове о његовој ликвидацији. То је класичан пример државног удара и преврата.

Ивица Дачић, шеф социјалиста и преседник Скупштине Србије, тврди да је СПС одан политички партнер напредњацима, а он лично прави пријатељ председнику Србије и СНС Александру Вучићу. Зато су, каже Дачић у интервјуу за Српски телеграф, злонамерна учестала упозорења да ће он забити нож у леђа председнику Вучићу. Такве измишљотине, истиче, пласирају управо они који Вучићу раде о глави – прислушкују, прате породицу, планирају ликвидацију и преврат док се у међувремену богате. Не мањка им ни подршка из иностранства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вучићу, хапси такве лажне пријатеље, издајнике и лопове, из редова СНС и СПС и свих осталих странака – поручује Дачић.

Какав је заправо однос између вас, СПС и СНС?

– СНС и СПС имају дугогодишњу коалицију и ми смо поносни на све добре резултате које смо постигли. Та коалиција се заснива, пре свега, на заједничким циљевима. Имали смо јединствен став о великом броју најважнијих националних питања, од КиМ, РС, па до економских и финансијских реформи. Ми сматрамо да Србија иде добрим путем и на састанку делегације СПС са председником Вучићем и СНС договорили смо се да ту сарадњу наставимо и после следећих избора.

На који начин?

– Имајући у виду да ће избори бити следеће године и да се може очекивати да ће сви непријатељи Србије и споља и изнутра да се уједине и направе неки јединствени фронт према Вучићу, односно према власти, логично је да и владајућа коалиција има одговор на то. А одговор – ја сам предлагао више година, и даље стојим при томе, да би требало да имамо заједнички наступ на изборима.

А какви су модалитети тог наступа?

– Договорили смо се да у наредним месецима разговарамо о тим детаљима. Али то свакако значи једног заједничког кандидата за председника. Јер зашто бисмо расипали гласове у ситуацији када, с друге стране, можемо имати јединствен фронт опозиције. И велику подршку њима од разних групација и из иностранства и одавде, од свих оних којима смета јака Србија. Треба видети шта се најбоље сабира у политичком смислу – да ли то значи заједничку или одвојене листе? То су детаљи о којима ћемо разговарати у наредном периоду. Али једно је сигурно – ми настављамо сарадњу. Сигурно да има многих којима то не одговара.

Коме не одговара ваша сарадња?

– Сви они који би хтели да ударе на Вучића рачунају на то да разбију тај наш заједнички фронт и зато стално говоре или пишу текстове да је за СПС лоша коалиција са СНС, да се тиме уништава СПС. А то су глупости јер ми смо друга странка у Србији, која је имала 10,5 одсто гласова у Србији на прошлим изборима. Дакле, неспорно је да између нас постоји изграђено разумевање, лично пријатељство између Вучића и мене, међусобна подршка.

Ако је то тако, одакле онда упозорења да радите иза леђа Вучићу, шурујете с опозицијом, да ћете да издате…?

– Сви они који говоре на ту тему у принципу желе да сакрију ко највише ради против Вучића. То су ти тзв. лажни пријатељи који поручују: „Држите Дачића“, њима је Вучић све дао, а они државне и економске ресурсе користе да га руше. Вучића ће издати његови пријатељи и сарадници. Неће га издати непријатељи. А издаће га из својих личних интереса. Реч је о онима који имају начина да раде против њега.

Ко су ти лажни пријатељи?

– Ту није само реч о личном односу према Вучићу, већ према државним институцијама, председнику републике. Зато је моје мишљење да он треба да похапси све оне, било да су из СНС или СПС или било које друге странке, који су радили против институција председника републике, који су га прислушкивали, пратили њега и његову породицу, који су ковали планове о његовој ликвидацији. То је класичан пример државног удара и преврата. Исто тако би требало да хапси све оне који су прекршили закон у било којем другом смислу – од личног богаћења па надаље. А све су добили тако што им је Вучић дао поверење. Нису они победили на изборима него је победио Вучић.

Па и ви сте по истом принципу у власти.

– Њима је увек лакше да се каже – видите, обратите пажњу на Дачића. Ево шта ће Ивица Дачић да науди Вучићу? То што ће да закаже седницу парламента у уторак или у среду, да ли ће на дневном реду седнице да буде девет или 10 тачака дневног реда? Ја немам механизме нити бих то, наравно, радио. Онај ко има одређене државне ресурсе и злоупотребљава их против Вучића и његове породице, е тај треба да сноси последице.

На кога циљате?

– Ако је министар полиције рекао да је истрага завршена о томе ко је организовао и прислушкивао председника, шта имам ја да причам о томе?

Дуго сте у политици, шта је ваша прогноза – остаје ли СПС после априлских избора у власти или иде у опозицију?

– Па чекајте, ми смо се договорили да имамо заједничког председничког кандидата. То питање уопште није на дневном реду. Слушајте, код нас се не поставља питање хоћемо ли даље са СНС, а чули смо и од њега да он исто сматра да би требало да наставимо сарадњу. Нема боље политичке комбинације и синергије од СНС и СПС, односно од оног што радимо Вучић и ја. И то све у интересу Србије. Слушајте, ви знате да се ја увек борим за прву лигу или лигу шампиона. Није ми циљ да ваљда одем у општинску лигу.

У каквом сте односу са Млађаном Ђорђевићем, лидером покрета Ослобођење и кумом председника ССП Драгана Ђиласа, пошто се јавно, преко Твитера, вама лично захваљује за услуге?

– Они хоће да представе како је за СПС погубна моја политика сарадње са Вучићем и да тиме уништавам своју странку. Истим ударцем би да изазову као неку побуну у СПС против мене и уједно да разбију нашу коалицију. То не раде случајно, то раде и по налогу из иностранства. То већ траје неколико месеци. Пазите, Ђорђевић мени захваљује што сам ургирао да Политика објави неко његово саопштење.

Није баш неко, већ саопштење у ком тврди да председник Вучић тргује Косовом?

– Чак је и Политика дала деманти да ја утичем на уређивачку политику Политике. Ма све то је смешно. Па ја бих ваљда звао Политику да објаве нешто моје, а не Ђорђевићево. Што се мене тиче, не бих му никад ништа објавио. То је неопевани лажов. И све то ради заједно са кумом и шефовима који се налазе у неким другим земљама, којима се не свиђа што сам ја заједно са Вучићем. Циљ је да се не подржи Вучић, да се ја кандидујем за председника Србије, СПС да иде одвојено од СНС да би опозиција имала веће шансе. То они хоће. А моја политика је супротна, да ми заједнички одговоримо на такве изазове. Тако да, нисам ја политички наиван. Далеко од тога.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс