Србија

КРИМИНОЛОГ ИЗНЕО НОВЕ ДЕТАЉЕ ИСТРАГЕ: Сведок убиства Ђокића се налази у селу, ту нема грешке

Од убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца прошло је 16 дана, полиција интензивно ради на случају, прикупљају се докази, трагови и посебним методама се поново испитују потенцијални сведоци.

– Сведок овог случаја се дефинитивно налази у селу. Ту нема грешке. Плус што је то мала средина, ту неко нешто зна. Полиција сада спроводи посебне методе, што значи да поново испутују особе блиске породици, мештане. Проверавају да ли неко лаже, то су унакрсна испитивања – каже криминолог Добривоје Радовановић.

Наводи да је добро то што полиција не објављује ништа званично, да не би реметили истрагу, али да се мозаик склапа.

– Осим што испитују људе, склапају мозаик од биолошких трагова. Чињеница је да ДНК који су пронашли не може да се користи, а и страхује се да су починиоци напустили земљу – каже он и додаје: “Мислим да их неће пронаћи у скорије време. Ипак су имали доста времена и да се организују, да побегну…”.

Свега два минута откако су кренули Ђокићи су отети или их је убица на неки начин преварио и ушао у њихов аутомобил, а то се закључује јер су на раскрсници која је толико удаљена од куће Горанове мајке уместо ка Алексинцу кренули у супротном смеру ка Тешици.

О томе како их је убица натерао на тај потез изнето је неколико теорија, од тога да је био маскиран у полицајца, да је био неко кога су Ђокићи познавали и коме су вероватли, а чему у прилог иде да су се и Горан и Лидија у то време дописивали са пријатељима о уобичајеним темама не дајући ниједан знак да нешо није у реду, па све до тога да им је неко препречио пут и из другог аутомобила их натерао да скрену са своје руте.

Оно што је сигурно, а што се показало када су тела пронађена – убиство је било до детаља испланирало, у њему је учествовало најмање двоје људи који су били одлично упознати са тереном којим су се кретали и на којем су извршили злочин.

У уторак је породица пријавила нестанак Ђокића када је примећено да два дана нису отворили мењачницу коју су држали у Алексинци и у којој се управо тражи мотив за овај злочин. Од почетка потраге, наводило се да су имућна породица и да би отмица могла да буде разлог њиховог нестанка. Шест дана касније, у суботу у атару села Тешица пронађен је њихов аутомобил “пасат”, потпуно изгорео, а недуго затим 10 километара даље, у атару села Моравац из ког су и кренули, пронађена су њихова беживотна тела, прострељена и запаљена, прекривена грањем, лишћем и даскама.

Убрзо је утврђено да је нестала кутија у којој је Горан држао новац, па је истрага кренула у том правцу. Прво су се помињале свеске Горанових дужника, за којег је наведено да је био поштен човек, никоме дужан, али да је одређеним људима позајмљивао веће своте новце…

Извор: Блиц/.srbijadanas.com