Свет

Настао хаос! ЕРДОГАН ПОБЕСНЕО: Руси изненада распоредили трупе широм Северне Сирије – Турска војска приморана да стане и заустави све офанзиве

Турске трупе не могу покренути офанзиву у Сирији због руских трупа које су изненада и без најаве распоређене широм северне Сирије.

Турска војска, која је требало да започне офанзиву на северном делу Сирије, била је принуђена да прекине офанзивну операцију и чак заустави ударе на територију северних региона Арапске републике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То се десило након што су практично дуж целе линије зоне војних операција Оружаних снага Турске „Маслинова гранчица“ и „Штит Еуфрата» распоређени руски контролни пунктови.

О томе још нема званичних саопштења команде Оружаних снага Русије, међутим, према неким информацијама, руски војници би заиста могли да се појаве и на неким позицијама курдских формација, док су на некима једноставно постављене руске државне заставе.

Било каква агресија у у овом случају може постати кобна за Турску и званичну Анкару.

Сваки напад турске војске ће постати директна агресија на Русију, а с обзиром на то да се овде може налазити и руско војно особље, мало је вероватно да ће Ердоган ризиковати зарад сопствених амбиција, схватајући да ће накнадни руски удари уништити све турске снаге у региону.

Протурски медији су акције Курда и Русије већ назвали провокацијом против Турске, међутим, руска страна се одлучно противи свакој агресији Турске на територију Сирије, о чему је Ердогану већ јасно стављено до знања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs