Русија Свет

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Кинези занемели на руски одговор Америци!

Кинески читаоци информативног портала “Guancha ” анализирали су одговор руског дипломатског одељења на антируски напад појединих представника америчких власти.

Читаоци су се дивили реакцији Москве на предлог америчких сенатора да се 300 америчких дипломата протера из Сједињених Држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Читаоци су приметили да су представници руског Министарства спољних послова дали тачну оцену претњи које долазе из Сједињених Држава, а такође су мирно известили о последицама таквих корака Американаца.

Кинески аналитичари нису занемарили званично саопштење руског Министарства спољних послова као одговор на предлог америчких сенатора да се из Америке протера триста руских дипломата ако Москва не повећа број дипломатских виза за Американце.

Тако је Министарство спољних послова послало поруку да ће руско руководство морати да одговори на такве мере Вашингтона затварањем свих америчких амбасада и конзулата који се налазе на руској територији.

Кинези су били запањени реакцијом Русије на могуће протеривање триста дипломата из Сједињених Држава.

Читаоци „Guancha“ поздравили су такву реакцију руског дипломатског одељења, приметивши да је Москва послала Вашингтону опасно упозорење хладнокрвно извештавајући о последицама непромишљених мера Американаца.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs