Србија

САДА ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО СУ УБИЈЕНИ: У ауту породице Ђокић недостаје једна ствар

Трочлана породица Ђокић јуче је пронађена мртва на неприступачном терену у атару села Моравац, на око 12 километара од места где је пронађен њихов запаљени аутомобил.

Тела су спаљена и сакривена, а откривена су тако што је примећена рука која је вирила из шипражја. Горан је идентификован уз помоћ отиска прста, Гордана преко наруквице коју је носила, док је тело њихове ћерке било у непрепознатљивом стању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Директор полиције Владимир Ребић у гостовању на ТВ Прва истакао је да је очигледно да је реч о добро припремљеном злочину, с обзиром на то да је убица био потпуно опремљен како би спалио тела.

– Не бих много да откривам, али се очигледно ради о добро припремњеном злочину. Набављен је и бензин да се спали возило и жртве – истакао је.

Он је додао и да је убица очигледно мислио на све, јер је на пола пута између Моравца и Тешице полиција пронашла балоне које је Горан носио у свом „пасату“.

– Горан је у аутомобилу имао балоне које је носио и у њих сипао воду. Починилац злочина је схватио да би они могли да му сметају, те их је избацио негде на пола пута између места где су сакривена тела и места на ком је спаљен аутомобил – објаснио је Ребић.

Он је додао да су Горанови познаници навели да је био изузетно обазрив човек, те не може да каже са сигурношћу да ли је познавао убицу, или је неком присилом натеран да заустави возило. Вероватно је добар разлог за обазривост био и то што је у његовој мењачници 2017. године дошло је до разбојништва.

Подсећамо, први резултати истраге показују да су Ђокићи убијени из користољубља. С обзиром на то да је Горан држао мењачницу у Алексинцу, знало се да породица има новца.

Како сазнајемо, трага се и за резервним точком у ком је убијени Горан, наводно, држао велику количину пара.

– Прича се да је у аутомобилу, у резервном точку, знао да држи и до 100.000 евра. Био је најсигурнији када је новац носио са собом. Увек је возило паркирао тако да му буде на оку – рекао је раније за Телеграф.рс извор упућен у случај.

Извор: Блиц