Србија

ДАНАС ОЛУЈНА КОШАВА! Очекује нас киша и снег, ево какво ће време бити за викенд

У Србији ће данас бити хладно и облачно време, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ). Ујутру се очекује слаба киша и суснежица, понегде и слаб снег.

Јутарња температура до три степена, највиша дневна до девет степени. Слаба киша и суснежица ујутру и пре подне очекују се на северу и западу земље, а у Тимочкој Крајини и слаб снег. Суво после подне у свим крајевима, а на југу и са сунчаним периодима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду ујутру краткотрајна киша, а у вишим деловима града могућа је и суснежица. Током дана суво, уз температуру око шест степени.

Првог дана викенда јутро биће магловито, а током дана облачно и суво. Температура до девет степени.

Упозорење на олујне и орканске ударе ветра

У првој декади децембра дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, који ће од суботе увече до понеделјка, као и средином наредне седмице имати олујне (преко 17 м/с), а на југу Баната и ударе орканске јачине (преко 28 м/с).

Време наредних дана

У суботу суво уз мањи пораст температуре и променљиву облачност са сунчаним интервалима. Дуваће умерен југоисточни ветар у поморављу и подунављу, а у осталим Крајевима слаб југоисточни, источни и североисточни. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од -1°Ц до 3°Ц, а максимална од 6°Ц до 10°Ц. Увече суво. Температура у 22х од 2°Ц до 6°Ц.

У недељу долази до наоблачења са кишом које најпре захвата југозападне и западне пределе, а затим и остале крајеве у току поподнева и вечери. Температура изнад просека за почетак децембра, али ће у кошавском подручју бити јако ветровито што ће мало повећавати осећај хладноће.

У понедељак ће ветар мало ослабити, а кишна зона се премешта ка североистоку и истоку.

 

Извор: Курир