Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ ОЦА ПОКОЈНОГ ИНСПЕКТОРА: Дејан није умро од короне, Дијана је наредила да га убију

Полицијски инспектор Дејан Јовић (48) није умро од короне, како је званично саопштено, већ је у јулу прошле године убијен у болници, према налогу тадашње државне секретарке МУП Дијана Хркаловић!

Ово тврди Дејанов отац Вукосав, који од надлежних тражи да још једном испитају све околности смрти његовог сина, наводи Српски телеграф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Недавно сам био у Управи криминалистичке полиције, где су ми обећали да ће све расветлити. У приватним разговорима су ми људи из МУП да је Дејан убијен, чак ми је један од њих прецизирао да је заклан у кревету у болници где су га примили као пацијента оболелог од короне, мада он то није био. Како је могао да се зарази када нико од нас у кући нити од људи с којима се сретао није оболео – пита Вукосав.

Он указује на неке крајње сумњиве моменте који су претходили смрти његовог сина.

– Као прво, он је испред собе имао обезбеђење, што је неуобичајено, осим ако нису желели да га држе на оку до ликвидације. То обезбеђење је повучено два-три дана пред смрт. Такође, у исто време с одељења су склоњене и две медицинске сестре које су биле уз њега све време. Дејан је умро у мукама, убијен је, а оне су, вероватно, склоњене да не би виделе ликвидацију и касније проговориле о томе – уверен је Вукосав.

Подсетимо, страдање награђиваног полицајца почело је после убиства на шинама, тачније ликвидације Властимира Милошевића 30. јануара 2017. Јовић је водио истрагу и, као извршиоце, на чистац истерао Вељка Беливука и његову десну руку Марка Миљковића Месара, али је бруталним методама и лажним оптужбама склоњен са случаја који је окончан ослобађањем обојице осумњичених због волшебне контаминације њихових ДНК трагова с места злочина. Баш због заташкавања овог убиства иза решетака је у петак завршила Дијана Хркаловић, Вељина и Маркова шефица.

– Кад је хајка кренула, потпуно је заћутао. Питао сам га шта се дешава, на шта је само одговорио: „Ништа, ништа.“ Међутим, једног момента ми је рекао да нас можда прислушкују, а имао сам утисак да и мене прате – каже Вукосав.

Импресивна каријера

Покојни пуковник Јовић имао је импресивну полицијску каријеру. Као први човек одељења за крвне деликте, добијао је само најбоље оцене, а шест пута је добијао награду министра. За заслуге у одбрани отаџбине 1999. добио је Орден борца, а 2003. проглашен је за најбољег полицајца у Србији. Двапут је рањаван током акција.

Страдање Дејана Јовића

– почели да га прислушкују у јуну 2018. – ухапшен у децембру 2018. под лажним оптужбама – месец дана провео у притвору – ослобођен у марту 2020. – убијен у јулу 2020.

Оно што је такође индикативно јесте да је Хркаловићева налог за прислушкивање Јовића дала у јуну 2018, месец дана после убиства Драгослава Галета Милорадовића, кума Луке Бојовића. Незванично, Дејан је био на трагу налогодавцима ове ликвидације, али је Гале био на мети Дијаниног мафијашко-полицијског клана због пријатељства с једним од вођа „шкаљараца“, а пресуда му је потписана када му је Лукин адвокат Миша Огњановић испричао да је видео голишаве слике државне секретарке које је слала мафији и себи блиском министру.

– Она је чак шутирала и чауре на месту убиства Милорадовића, наводно бесна због злочина, а, у ствари, прикривала је трагове – додаје Вукосав.

– Чим је истекла мера тајног надзора, Јовић је у децембру 2018. ухапшен под оптужбом да је злоупотребио службени положај. После монтираног процеса и тортуре, ослобођен је у марту 2020, после годину дана суђења. Очигледно страхујући да би могао да изађе у јавност с правом истином о злочинима Дијане и њених пајташа, решили су да му заувек запуше уста – каже извор Српског телеграфа.

Вукосав сведочи да је Дејану најтеже пало понашање колега.

– Рекао ми је: „Све сам могао да прихватим, и лажну пријаву и праћење, али како су ме малтретирали они полицајци кад су ме хапсили, то не могу да им опростим.“ Физички су га мрцварили мучки ударали, завртали му руке… То су радили полицајци које је Беливук послао. И онда Стефановић каже да ништа није знао, покушава самог себе да аболира. Али морам да му поручим, остали су трагови, остале су његове изјаве у медијима које је давао о Дејану – каже Вукосав.

Извор: Курир.рс/Република.рс/А.Поповић