Србија

Ужас! СРПСКИ ПОЛИТИЧАР СЕ УБИО ЗБОГ ЋЕРКИНОГ ЗЛОЧИНА: Јелена признала убиство пензионерке – спаковала старицу у кофер и запалила је

Јелена је признала да је убила богату пензионерку и запалила је .

Медицинска сестра и мајка малог дечака, Јелена Шпаговић (27) и ћерка крајем јула трагично преминулог политичара Саше Дујовића, којој се суди за свирепо убиство комшинице , девизне, немачке пензионерке Мајде Гаровић (81) из Земуна, данас се два пута због оца расплакала на главном претресу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због смрти оца, Шпаговићева је пред Вишим судом била у црнини, видно изнурена.

Први пут су јој сузе текле док је пред новим судијом, трећем у овом поступку, износила одбрану за незапамћени злочин из јуна 2019, а други пут и то знатно више, када је у ходнику Палате правде у паузи суђења неко у општем метежу добацио, „Отац јој се убио, није тешко закључити зашто. Није могао да се носи са срамотом“.

Иначе, инцидент у којем је морала да реагује и судска стража испровоцирала је сестра Јелене Śпаговић са адвокатом Шпаговићеве , Душаном Чкоњевићем када су заједно напали поступајућег представника Вишег јавног тужилаштва због питања која је упутио брату Шпаговићеве Момчилу Дујовићу, али и њој самој .

– Јесам ли ја неком викао или се обратио , ја немам ништа ни са случајем, ни са свадјом у ходнику – рекао је Дујовић покушавајући да се дистанцира од сестриног испада.

Окривљена Јелена признала је да је убила Гаровићеву али се правдала тиме да је крварење старице због њених удараца у главу кухињским посуђем потпуно обезнанило услед чега је изгубила контролу над собом. Јелена је више од сат времена убијала Мајду и потом је спаковала у кофер и превезла до Крчедина где је запалила у контејнеру, што је приметио један мештанин и о томе обавестио полицију. Медјутим, о паљењу своје жртве Јелена није наводно имала снаге да говори јер је сломила смрт оца.

– Психички сам лоше, нарочито последњих месец дана од кад ми је преминуо отац – казала је Шпаговић.

– Нисам у стању даље да причам, остајем при свему што сам раније рекла- рекла је окривљена.

Према речима упућених, некадашњи посланик и познати политичар, који је био и председник Удружења ратних војних инвалида Србије свих ратова Саша Дујовић више није могао да се носи са тугом која га је задесила када је сазнао да су његови ћерка Јелена, али и његов син оптужени за убиство старице. Син је касније ослобођен правоснажно, док је ћерка признала злочин.

Дујовић је од 2002. године био политички активан у Покрету ветерана Србије. На Оснивачкој скупштини Покрета ветерана Србије 2009. године изабран је за председника, а наредне године је реизбран на ту функцију. Био је и народни посланик у Скупштини Србије у сазиву од 2008. до 2012. и од 2012. до 2014. године.

Дујовић је 2019. године дао оставку и повукао се из политике након злочина ћерке и то је јавно потврдио.

– Из моралних разлога и могућег поступка своје деце ја сам поднео оставке на све функције. Жао ми је жртве, жао ми је због потеза, најжалије ми је као родитељу због свега што се десило. Искрено се извињавам и грађанима Србије. Ја сам ратни ветеран који се дуго борио и бранио државу, али тако је како је. Све у свему ја од јавности не бежим, моја деца, ако су крива, морају да одговарају као сви који су криви – рекао је Дујовић тада.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс