Србија

Језиво! УБИЦА ЂОКИЋА УПРАВО НАС ГЛЕДА: Шокантна тврдња некадашњег оперативца ДБ у јутарњем програму! ПОСЛАО ЈЕ НЕКОГА И НА САХРАНУ

Божидар Спасић, некадашњи припадник ДБ-а, тврди да је убица породице Ђокић из Алексинца или неко близак починиоцу присуствовао њиоховој сахрани!

– Нас убица сад гледа! Убице прате све што се говори и пише и ја сам потпуно сагласан да оно што се пише у новинама не може утицати на саму истрагу. Права истина је негде далеко. Ово је један од тежих случајева који се догодио у нашој земљи. Овај случај је интересантан зато што се догодио у једној малој средини, људи су преплашени, а убица је на слободи – рекао је Спасић у укључењу у јутарњи програм Телевизије Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познавање терена према његовим речима може да буде јако добар правац у истрази.

– Морали су да припреме терен. Свако ко ради са новцем налази се у фази опасности, према томе, ако би тражили узрок онда бисмо се сигурно на томе задржали. Кад се ради о таквим убиствина није немогуће да је убица присуствовао сахрани или да је неко за њега отишао на сахрану – мишљење је Спасића.

Многи рођаци и пријатељи били су на полиграфу јер се сумња да иза злочина стоји неко јако близак убијеној породици, а као мотив овако монструозног убиства многи наводе новац.

– Заиста нисам имао у каријери овакав монструозан случај извршен на овако гнусан начин. Оваква припрема, организованост, полиција ће имати много тежак изазов испред себе да реши. Грађани су преплашени сад, ја сам лично узнемирен због свега овога, јер знам колика је то трагедија – рекао је дугогодишњи инспектор у пензији Братислав Тимотијевић.

Додаје да је јако незгодно причати о мотиву.

– Истрага је у току и мотиви могу бити разни. Финансијски мотив можда може бити пресудан, али ниједног момента не смемо искључити ниједан други. Апелујем на медије да се не говори много о мотивима и детаљима јер ће све то реметити истрагу. Треба баратати само са провереним информацијама. Имајући у виду да је читава породица настрадала, јако је тешко говорити само о једном починиоцу, морало је бити бар два починиоца. У сваком случају имали су логистичку подршку, ако нису из Алексинца, морао им је неко указати на место и остале ствари – додао је Тимотијевић.

Подсетимо, многи рођаци и пријатељи већ су били на полиграфу због сумње да иза злочина стоји неко јако близак убијеној породици.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс