Србија

ВЕЛИКИ ОБРТ У ИСТРАЗИ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Инспектори СУМЊАЈУ ко стоји иза свега, истрага се усресредила на њу!

Како се сазање, истрага иде у више праваца и ништа се не препушта случају, а како је један од могућих мотива користољубље, истражитељи проверавају ко је све из окружења жртава знао да они имају већу суму новца у породичном аутомобилу.

Кеш за стан

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Досадашњи рад на расветљавају случаја довео је до тога да су Горан и Гордана намеравали да ћерки јединици купе стан, те да су зато продали кућу и скупили још новца. Наводно, имали су позамашну своту у кешу, а тај новац је после њихове ликвидације нестао. Инспектори сада чешљају све контакте ћерке Лидије не би ли утврдили с ким се све дружила, с ким се све дописивала, да ли је имала партнера или симпатију – објашњава извор упознат са случајем и наставља:

– Лидија је према свим причама рођака била добро дете, без мрље, али се не искључује могућност да је сасвим случајно некоме испричала да њени родитељи имају већу количину новца, као и да планирају да јој купе стан. Можда је несвесно некоме открила породичне и финансијске прилике.

Горан увек носио новац са собом

Стојанка Ђокић, Горанова мајка, потврдила је да је њен син део пара увек носио са собом. Подсетимо, од почетка истраге сумњало се да је Ђокић имао већу своту новца код себе, као и да су убице то знале.

– Продао је кућу, па је и те паре имао у колима. Знам да ништа друго није разлог за ову трагедију, само паре. Не могу да верујем да је неко могао да их убије, па још и спали. Најжалије ми је моје унуке Лидије, она је била злато – рекла је Стојанка.

Телефони Ђокића после злочина нису пронађени, а утврђено је да су угашени истовремено, око три сата иза поноћи 27. септембра.

– Утврђено је да се она око поноћи, у последњим минутима живота, дописивала с другарицом, а у тим порукама није било ничег сумњивог. Кроз листинг позива и порука, али и друштвене мреже које је Лидија користила, проверава се с ким је све комуницирала – објашњава извор и додаје да се испитују и њени односи са бившим партнерима и симпатијама.

– Проверава се где су они били у време злочина – појашњава извор.

Упуцани, па спаљени

Подсетимо, Горан, Гордана и Лидија нестали су 26. септембра када су из села Моравац, где су били у посети Горановој мајци, око поноћи својим „пасатом“ кренули кући у Алексинац. До куће нису стигли, а рођаци су 28. септембра пријавили нестанак. Потрага за Ђокићима завршила се трагично, јер су 2. октобра у атару села Моравац нађена њихова тела, док је 12 километара даље био запаљен њихов ауто. Утврђено је да су Ђокићи убијени хицима из пиштоља, а да су тела потом натопљена бензином и спаљена.

Испитати све аспекте њихових живота

Жарко Поповић Поп, некадашњи шеф Одељења за крвне и сексуалне деликте, гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк, рекао је да истражитељи треба да испитају и окружење Лидије Ђокић.

– Требало би посветити пажњу и Лидији исто колико и Горану. Можда се она некоме похвалила нечим, треба испитати све аспекте њеног живота – рекао је Поповић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Курир