Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ! Открио зашто је подигао авионе! Морали смо да зауставимо…

Говорећи о ситуацији на КиМ и о томе ко је победио, рекао је да су „ово наше мале борбе како бисмо зауставили процес који је наметнут“.

„Ми Срби да будемо победници, ма колико нам слатко изгледа када РОСУ мора да покупи прње, иако изазива радост, то су наше мале борбе и покушаји да зауставимо и успоримо нешто што нам је наметнуто“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Људи разумеју. Ми тежимо да будемо део ЕУ, али да се извињавамо другима, данас не бисмо били овако успешни и не бисмо имали овакве плате“, рекао је он и додао да „нисмо изгубили, и да смо боље одиграли“.

„То није наша игра. Та игра нам је наметнута. Желели су да уведу скидање српских таблица и да нас понижавају. Хтели су да нам дају косовске таблице и хтели су да РОСУ контролише тај процес“.

Говорећи о споразуму из 2011, каже да ово јесте писало.

„Зашто сам подизао авионе?“

„Много већи проблем за Србе је РОСУ. Много већи проблем је пресуда Тодосијевићу што је рекао истину и што је уведен вербални деликт и то што то неки споља подржавају. Они су брутално погазили Бриселски споразум том пресудом“, јасан је Вучић и истиче да је то мала победа која се огледа у томе да ће сигурно бити разговора о ЗСО.

„Ми смо овде добили још једну ствар, наша реакција која је била можда оштрија је легализована и показали смо да нешто можемо ми да урадимо. Ово више није лака ствар за њих. За наш је увек била паклена. Нама треба мир и напредак економије. Лакнуло нам је, показали смо да смо чврсти“, рекао је он и одговорио на питања зашто је подизао авионе.

„Нећемо да бежимо од проблема и хоћемо да се боримо – рационално и прагматично. Шта је требало да урадим?“.

Осврнувши се на историју КиМ, рекао је да смо „1961. имали 20 посто Срба, а 1991. имали само 11 посто Срба на Косову. Због малог прираштаја, због одласка Срба…“

„Није било Милошевићу лако, починио је низ грешака и крив је што то није могао да израчуна. Онда је после њега дошла скупина људи која је само гледала како да опљачка Србију, Косово их није занимало, они су им још и помогли. У каквој смо ситуацији били и није тако лоше. Они (Албанци) су нам помогли својим грешкама и у својој превеликој жељи. Ми смо у тешкој позицији, али оно мало што нам је остало – борићемо се“.

Прокоментарисао је и изјаву Куртија да је он највећи проблем Косову, председник му се захвалио на искрености и рекао да ће тако бити „бар још неко време“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92