Србија

Вучић шокирао Албанце: ХВАЛА КУРТИЈУ, НИКО ДРУГИ НИЈЕ МОГАО ДА МИ ПРУЖИ ТАКАВ КОМПЛИМЕНТ!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да нико није могао такав комплимент да му пружи као што је то учинио премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти, рекавши да независно Косово има проблем са једним човеком, који има своје име и презиме, а то је Александар Вучић

На питање да прокоментарише Куртијеву изјаву, Вучић је рекао да се јуче могла видети сва нервоза Куртија.

– Јуче сте могли да видете нервозе Куртија. Водио сам рачуна у разговорима, преговорима, био сам стално у контакту са Лајчаком и Петковићем. Ово је резултат за Србију.

– Хвала Куртију на томе што је рекао да независно Косово има проблем са једним човеком, а то је Александар Вучић, није могао нико други такав комплимент да ми пружи. Могу то у лице да му говорим, али да пред новинарима да изигравам хероја не пада ми на памет. Нека он ради свој посао, ми ћемо да радимо свој.

Он је оценио да се Куртију није баш прославило скидање таблица, те да, како каже, није све у једном потезу и да се мора размишљати дугорочно.

– Није му се прославило дејство РОСУ-а. Није све у једном потезу, морате да размишљате дугорочно – рекао је Вучић.

Можете да кажете хоћу успешну економију, али ми се не мили да имам мир и стабилност. Не можете. Морате да водите рачуна о свему, о монетарној политици, стабилности, морате да поштујете договоре, да будете коректни – поручио је Вучић.

Вучић је истакао да се једностраним актима не доноси ништа добро.

– Надам се да је то добар наук и за Приштину – рекао је Вучић и додао да га брине случај Ивана Тодосијевића, који је, иначе, добио позив за издржавање казне због изјаве о Рачку.

Он је, међутим, указао и да је документ о дееслакацији важан и када је реч о Тодосијевићу и Заједници српских општина, наводећи да много важних ствари за Србију произилазе у њему.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс