Регион Србија

ЗАПАД ЋЕ ПОБЕСНЕТИ! Порука за Србе: Русија је уз Србију! Марија Захарова ЈАСНА – ОВО ЈЕ РЕШЕЊЕ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ КРИЗЕ У БИХ!

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Најбоље решење за излазак из унутрашње политичке кризе у Босни и Херцеговини било би укидање усвојених амандмана који предвиђају кривичну одговорност за негирање „геноцида“ у Сребреници, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова

– Русија као држава-гарант Мировног споразума и чланица Управног одбора овај догађај сматра неприкривеним нападом на суверенитет БиХ, њен уставни поредак и овлашћења власти. Сигурни смо да се законодавне измене у демократској и правној држави каква је, несумњиво, Босна и Херцеговима, врше утврђеном парламентарном процедуром – наводи се у саопштењу Захарове, које је објављено на сајту Министарства спољних послова Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је рекла да је уз помоћ амандмана, Инцко настојао да очисти политички простор БиХ од „незгодних“ политичара у циљу преобликовања државног уређења земље супротно постулатима Дејтонског мировног споразума.

– Инцидент са Инцковом самовољом јасно потврђује оправданост доследног става Русије у корист укидања институција спољног туторства над БиХ која само ствара проблеме и поткопава мир и стабилност у држави. У потпуности разумемо талас народног незадовољства у БиХ, а посебно у Републици Српској услед волунтаристичких акција ‘спољног управитеља – истакла је она.

Одговорност за оно што се догодило и за даљи развој ситуације, према речима Захарове, „у потпуности сноси Инцко и његови хушкачи“.

– Надамо се да ће унутрашња политичка криза, која је изазвала одбијање свих Срба, укључујући опозицију, да учествују у раду заједничких органа у БиХ, бити решена. Најбољи излазак из ситуације је повлачење Инцкове незаконите одлуке – поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com