Србија

ЈЕЗИВО! Џонић послао чудну поруку! Адвокат убијене породице Ђокић га срео на саслушању!

Фото: Фејсбук принтскрин

Родбина убијене породице Ђокић страхује да никада неће сазнати како су убијени

Родбина убијене породице Ђокић страхује да можда никада неће сазнати како су, а посебно зашто су свирепо усмрћени Горан, његова супруга Гордана и двадесетпетогодишња ћерка Лидија јер осумњичени за стравичан злочин Горан Џонић и даље одбија да каже истину шта се догодило у ноћи између 26. и 27. септембра, када су нестали. Горданина сестра Љиљана Јовић која живи у Швајцарској, њена браћа и отац ангажовали су нишког адвоката Зорана Витковића да у својству пуномоћника оштећених учествује у поступку против Џонића како би сазнали шта га је натерало да усмрти брата од тетке и његову породицу.

Витковић каже да се нада да ће Горан у једном тренутку ипак рећи истину иако, како истиче, током своје четрдесетогодишње судијске и вишегодишње адвокатске каријере није срео много људи као што је Џонић.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву сам му се представио, казао сам му да ме је ангажовала Горданина породица јер их интересује како и зашто се догодило то страшно убиство. Предочио сам му да је у његовом, али и у интересу свих који учествују у поступку, да отвори душу, да бар то уради за родбину жртава. Приметио сам да је био затечен тим сазнањем, али ми никакав директан одговор није дао све док се саслушање није окончало. Тек на крају, док смо чекали да потпишемо записнике рекао ми је: – Кажите им да нисам крив, да их ја нисам убио!

Нисам могао то да им пренесем јер би их то додатно узнемирило. Могу да кажем да су и те његове речи доказале да се ради о изузетно манипулатинвој особи, потпуно безосећајној, хладној, али пре свега врло интелигентној. Ипак, некако верујем да ће на крају признати, да ће му се можда јавити неке слике из детињства проведеног са Гораном, да ће се сетити неких ствари које је учинио за њега, да ће се можда и код њега јавити нека врста саосећања. Ако се то не деси, верујем да ће се појавити нови докази, да ће Џонић бити поново саслушаван, те да ће га то натерати да почне да говори истину. У супротном, могу да кажем да се ради о монстроузној особи могуће са елементима подвојене личности о чему ће се током поступка изјашњавати и вештаци – објашњава Витковић.

Коментаришући Џонићев исказ пред тужилаштвом, адвокат истиче да је пун нелогичности, те да се осумњичени није либио да манипулише ни својим најближима да би се заштитио.

– Страшно је то што су су те манипулације довеле до хапшења његових синова. Доказано је да ни један ни други немају никакве везе са тим догађајем бар у ноћи убиства. Сведоци који су им дали алиби су службена лица којима ни на крај памети не би било да дају лажне исказе јер би себе довели у неповољан положај, а нису имали разлога да то ураде. Што се тиче браће Милошевић, који су такође осумњичени за учешће у овом злочину, не верујем у истинитост његове изјаве о начину на који је дошао у контакт са њима. Било је контрадикција у његовој изјави да су они непосредни извршиоци злочина. Није могао да одговори на питање како објашњава то што је он остао жив, ако су ти људи већ били тако свирепи и према детету, како то да су њега као сведока оставили у животу.

Нелогична је била и његова одбрана која се односила на новац пронађен на имању његовог сина. Казао је да је новац био плитко закопан, те да ако би га он крио, закопао би га дубље односно боље би га сакрио. Такође, потпуно је ирационална тврдња да су његови биолошки трагови на новчаницама остали јер му је са тим циљем стављен у руке. Мада су ти одговори на граници логичке одрживости, види се да су јако добро припремљени, што све указује на особу са високом интелигенцијом. Када би га неко питање збунило, говорио би опширно да би себи дао времена да смисли директан одговор. Гледао сам га нетремице јер сам седео наспрам њега и оно што сам приметио је мањак очекиваних реакција што сведочи о одсуству свести о одговорности и безосећајности – закључује Витковић.

Спаљена тела трочлане породице пронађена су 2. октобра у јами на месту званом Дудине Баре у атару села Моравац, непосредно након што је десетак километара даље откривено њихово возило “фолксваген пасат” који је такође био запаљен. Двадесетак дана касније слободе су лишени Горан Џонић и његови синови као и браћа К. М. и К. М. Сви докази до којих се дошло у истрази указују само на Џонића као извршиоца свирепог убиства чији је мотив био користољубље. Све указује да је Џонић дуговао новац многима укључујући и брата од тетке којег је убио.

 

 

 

 

 

Фото: Facebook

Извор: Информер.рс/Телеграф.рс