Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Америка жели рат!

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да Сједињене Америчке Државе, користећи Пољску, балтичке земље, Украјину, као и мигрантску кризу на граници Белорусије, желе да изазову рат.

– Они покушавају да искористе те јадне избеглице, тај процес. Они већ отворено говоре: ‘Укључити НАТО’. А шта значи НАТО? Покретање рата. Они нас провоцирају. То Европи не треба, Европа то не жели, Европа не жели рат. Коме треба тај рат? Американцима – рекао је Лукашенко на седници уставне комисије и радне групе о доради нацрта устава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је оценио, „Американци воле да неко други ратује за њих“.

– Они ће посматрати са стране и испоручиваће оружје како бисмо се ми међусобно убијали и како би економија пала. Поново ће доћи овде са доларом, који сада штампају, да нам помогну и Америка ће поново доминирати. То је углавном разлог зашто се све то ради. Желе то да ураде користећи Пољаке, балтичке земље и Украјинце – констатовао је Лукашенко.

Он сматра да је „Америци потребно да се приближи Москви“.

– Али ту је опет остао ‘балкон’ (Белорусија), смета им, треба га одсећи. И радиће на томе – закључио је белоруски председник.

Истовремено је додао да ће се као повод искористити мигрантска криза на граници Белорусије и ЕУ коју су, према речима Лукашенка, искористили и Пољаци „да реализују своје стратешке циљеве“.

 

Извор: rs.sputniknews.com