Регион

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА! Изгорео аутобус са туристима из Македоније, 46 особа изгубило живот: Међу жртвама и деца

Најмање 46 особа, већином туриста из Северне Македоније, погинуло је пошто се запалио аутобус на ауто-путу у западној Бугарској, саопштили су званичници. Међу жртвама су и деца, а седморо преживелих је пребачено у болницу због опекотина.

Бугарско министарство унутрашњих послова је саопштило да је у несрећи погинуло 46 људи, преноси Ројтерс. Бугарски медији јављају да се несрећа догодила ноћас око три сата на ауто-путу Софија-Благојевград, код места Боснек, на 31. километру од Софије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званичник бугарског Министарства унутрашњих послова Николај Николов изјавио је за националну телевизију да је седам особа са опекотинама пребачено колима хитне помоћи у болницу „Пирогов“ у Софији. Најмлађи пацијент има 15 година.

„Аутобус се преврнуо и запалио, или се запалио па се преврнуо“, изјавио је Николов.

У аутобусу су биле 53 особе. Већина жртава је из Северне Македоније, саопштио је званичник амбасаде те земље у Софији.

Северномакедонска агенција МИА пренела је да је међу погинулима и 12 малолетних лица, од којих су двојица били браћа близанци.

Аутобус је синоћ око девет сати прешао границу на прелазу Капетан Андрејево.

Председник Бугарске Румен Радев и привремени премијер Стефан Јанев разговарали су телефоном са председником владе Северне Македоније Зораном Заевим, који је најавио долазак у Бугарску и посету преживелима.

На том делу ауто-пута, тешка саобраћајна несрећа догодила се и 1996. године, када је погинуло 16 људи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ројтерс/Танјуг