Свет

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА! Бил Гејтс упозорио: Ово ће бити следећа опасност по човечанство

Милијардер Бил Гејтс упозорио је на климатском самиту УН у Глазгову ЦОП26 да би, поред пандемија, нова опасност за човечанство могли да буду терористички напади биолошким оружјем. Он је зато позвао да се инвестирају милијарде долара у такозване „Игре микроба“, како би се човечанство адекватно припремило.

Гејтс је то рекао током дискусије са Џеремијем Хантом, председавајућим Комитета за здравство и социјално старање британског парламента и бившим британским министром здравства током самита ЦОП26.

Оснивач „Мајкрософта“ је позвао на формирање глобалног пандемијског „ударног тима“ у Светској здравственој организацији (СЗО).

Прети нам биотероризам, потребне су милијарде

„Потребно је око милијарду годишње за пандемијски „ударни тим“ у СЗО, који би се бавио надзором и оним што ја зовем „Игре микроба“, односно увежбавањем одговора“, рекао је Гејтс.

Он је навео и пример како би терористи могли да нападну више аеродрома у исто време вирусом великих богиња, па би то могао да буде један од сценарија за увежбавање у „Играма микроба“ како бисмо се припремили за евентуални напад.

Он је објаснио да постоје природно узроковане епидемије, али да оне могу бити и последица биотероризма и као такве могу бити горе него природне. Међутим, како је додао, напредак у науци требало би да нам да оруђа за бољи одговор него што сада имамо.

Милијардер је рекао да би земље као што су САД и Велика Британија, требало да уложе десетине милијарди у истраживања и развој како бисмо били спремни за следећу пандемију.

Навео је и да се нада како ће свет за пет година бити припремљен за одговор на могућу нову пандемију, али да је за то потребно свеобухватно улагање у развој и истраживање.

„То би могло до доведе до бројних иновација, а како бисмо били спремни за могућу нову пандемију, треба да искоренимо грипа и прехладу, учинимо вакцине јефтиним, да имамо велике фабрике, да направимо вакцине које би могле бити у облику малог фластера који ставите на руку, а све то би било веома корисно и ако пандемије не буде“, рекао је Гејтс, преноси Скај њуз.

Немамо вакцине које блокирају пренос вируса корона

Један од најбогатијих људи на свету споменуо је и вакцине које се тренутно користе против вируса корона.

„Немамо вакцине које блокирају пренос вируса. Имамо вакцине које помажу вашем здрављу, али само мало смањују пренос. Потребан нам је нови начин прављења вакцина“, рекао је Гејтс.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930