Регион

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА! Реке се излиле из корита, специјалци чувају поплављене куће од пљачкаша!

Фото: Јутјуб

Река Босна у Какњу, реке Фојница и Босна у Високом излиле су се из свог корита на неколико локација због чега су ангажоване све расположиве снаге на постављањима насипа и санирања штете

У вечерњим сатима дошло је до изливања реке у месту Чекрекчије код Високог због чега је обустављено одвијање саобраћаја регионалним путем Високо – Сарајево, а градоначелник Мирза Ганић је казао да су реке Босна и Фојница направиле одређене штете и на подручју Високог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Начелник Какња Мирнес Бајтаревић је казао да је Босна излила на неколико подручја, а да су Добој код Какња, Повезица, Маљеш и Доњи Какањ само неки од угрожених подручја.

Према последњим информацијама ФУЦЗ-а водостај реке Босне у Маглају је у порасту, док у Кантону Сарајево где је данас било драматично је у благом опадању.

Већи део Кантона Сарајево погођен је поплавама након што је киша падала дуже од 24 сата. Најпогођеније је подручје општине Илиџа, одакле су бројни грађани евакуисани у току дана. У насељу Отес, струја још увек није дошла, а бројни становници ће ноћ провести негде друго.

Они који су данас били присиљени да напусте своје домове, сада страхују да би могли да буду опљачкани у току ноћи. Они су упутили апел Влади КС, исказујући своју велику забринутост.

На терену су у и припадници Јединице за посебне намене, односно специјалци, како би се заштитили грађани и њихова имовина у угроженим подручјима.

 

 

 

 

 

 

Извор Танјуг/Информер.рс