Србија

Шокантно! МАРКО МИЉКОВИЋ ПЛАНИРАО ДА ЛИКВИДИРА ВЕЉУ НЕВОЉУ! Ново откриће из истраге, а ево зашто је дошло до РАЗДОРА!

Хапшењем досад најбруталније криминалне групе у Србији, срушена је визија Марка Миљковића да убије Вељка Беливука да би га наследио на позицији шефа „кавчана“ у Србији

Последњих месеци Миљковић је евидентно припремао терен да преузме шефовску позицију у клану, највише незадовољан количином новца коју добија приликом расподеле плена с Беливуком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Будући да пуч није могао да изведе сам, Месар је око себе окупио неколико најбитнијих сарадника на које је Беливук могао да се клади, уверен у њихову лојалност, преноси Српски телеграф.

Нервоза коју су примећивали чланови криминалне групе код Беливука и Миљковића често није била продукт проблема у деловању групе која је изнуђивала новац, продавала дрогу и организовала отмице и тешка убиства, а то је показала истрага против овог клана, чији најновији детаљи су сада процурили. Није искључено да је Беливук приметио промене у понашању Миљковића, али свакако да није могао ни да наслути да му партнер спрема црну кесу.

– Из најновијих декодираних порука које су Беливук и Миљковић размењивали с подређеним члановима групе, али и међусобно, а које у старту нису испливале у први план, истражни органи су накнадно открили да су севале варнице на релацији Миљковић-Беливук. Ту нису уопште цветале руже и очигледно је да се Миљковић борио за превласт, будући да је радио иза леђа Вељи и да га је у порукама и разговорима са заједичким регрутима ословљавао са „онај“ или „знаш већ ко“, критикујући све чешће његове одлуке и поступке. Чак у неколико Маркових порука провејава мржња и спремност да Беливуку одруби главу – испричао је извор близак истрази.

Марко Миљковић је очигледно мислио да заслужује више и док је нетрпељивост према газда Вељи дуго каналисао, отворено је у разговору с њим опањкавао њиховог биг боса Радоја Звицера. Из порука са Скај апликације које су „кавчани“ размењивали после ликвидације „шкаљараца“ Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, брутално изрешетаних у Атини, види се да је Миљковић Беливуку љутито рекао да му је доста мрвица које им Звицер даје. На основу тог разговора претпоставља се да су Беливук и Месар организовали убиство у Атини, као и ликвидацију Кожара и Хаџића на Крфу неколико месеци касније.

– Марко је и на трибинама тада почео да прича против Звицера, сматрајући да њему и Беливуку додељује најпрљавије послове, а да им даје далеко мање пара него што заслужују. Беливук се слагао са Марком поводом Звицера и говорио: „Увек ми морамо да организујемо своје људе јер су Црногорци неспособни, а највеће паре узимају они“ – испричао је раније извор.

Такође, у пресретнутим комуникацијама забележена је Беливукова порука коју је након што је убио Хоџића и Спахића у октобру 2020. упутио сарадницима у Ритопеку, у којој, између осталог, каже: „Ево, деремо ове глупе Црногорце.“

Кивни на Звицера, Беливук и Миљковић у притвору причају да је он неспособан и да су му они „направили име“, а да не би био међу живима да га није спасла „сукња“, алудирајући на Звицерову жену Тамару, која је запуцала у Кијеву на његове нападаче.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Република