Србија

Србија у шоку! МАЈИНО ТЕЛО ВОЗИО 120 КИЛОМЕТАРА: И даље траје потрага за Тутинцем осумњиченим за свирепо убиство

ПОЛИЦИЈА и даље трага за М. П. (55) због сумње да је ликвидирао Мају Одаловић (35), чије су тело у реци затекли рибари, док су на обали били свежи трагови крви и гума

Полицијске патроле из Тутина, Новог Пазара и околних градова, и даље трагају за М. П. (55) из Тутина, који је осумњичен да је убио Мају О. (35) из Краљева, чије је тело у четвртак поподне нађено у канјону Ибра близу Тутина, километар узводно од места Рибариће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О М. П. се у Тутину могло сазнати тек да није имао неки стални посао, иза себе има брак који је давно разведен, живео је боемски, често посећивао кафане, повремено је путовао у Немачку, где је радио.

Нађен „голф 4“

Како је потврдио Едис Арифовић, заменик вишег јавног тужиоца у Новом Пазару, нађен је и аутомобил „голф 4“ чији је власник М. П., и који је форензички прегледан у потрази за одговарајућим доказима.

Осумњичени је могао да побегне на Косово, прелаз Брњак је на само петнаестак километара, а до границе са Црном Гором је нешто мање. Ово је пространо, ненастањено, пошумљено подручје, јако тежак терен, што је осумњичени лако могао да искористи и побегне или се сакрије. Питање је и колико је времена прошло од убиства до проналажења тела, односно, колико је времена за бекство имао – каже наш извор упућен у детаље истраге.

Тело несрећне Краљевчанке приметио је у једном од вирова Ибра у четвртак око 14 сати највероватније неко од риболоваца који је био на реци у овом пустом делу канјона, до кога се са магистралног пута Нови Пазар-Мехов Крш односно Тутин, спушта неколико стотина метара дуг земљани изровани пут.

– У почетку се посумњало на самоубиство, међутим, полицајац је убрзо педестак метара од места на коме је било тело нашао на обали свеже трагове крви, а затим и свеже трагове шара аутомоблских гума. Тело је одмах пребачено на обдукцију током које је утврђено да је жена убијена хицем из малокалибарског оружја право у слепоочницу – прича извор из истраге.

„Он је њу прогањао“

Комшије су рекле да је она била у љубавној вези са осумњиченим М. П. из Тутина.

– Претпоставља се да ју је М. П. на превару намамио да дође по ауто и тада починио злочин. Он је њу у стопу пратио, прогањао, био је јако љубоморан. Маја је живела у великом страху од њега и чак се плашила да заспи сама – рекле су комшије за београдски портал и додале да се и они плаше М. П., јер знају на шта је све спреман.

Није дуго била у води

Још са сигурношћу није утврђено где је Маја убијена, али постоје индиције које указују на то да је ликвидирана у аутомобилу у Краљеву, а да је потом мртва довезена око 120 километара даље, до Рибарића, па бачена у Ибар.

– Једино што је извесно јесте да тело није дуго било у хладној води ове реке. Близу места на коме је нађена крв, полиција је убрзо пронашла и делове женске одеће, јакну без рукава и женску капу – каже саговорник.

 

Извор: Курир.рс