Србија

УДАРНА ВЕСТ! „Послаћу писмо шефовима свих држава – са само једним питањем“

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће по повратку из Сочија упутити писмо шефовима влада и држава са једним питањем – по ком принципу је Албанцима све дозвољено, а Србима све забрањено.

„Упутићу писмо свим представницима држава и влада и тражићу одговор од европских званичника како је могуће да Аљбин Курти говори о сопственој жељи за уједињењем са Албанијом, јер ниједна европска инстанца, нико на то није реаговао… Моје питање ће бити по ком принцип је Албанцима све дозвољено, а Србији све забрањено“, рекао је Вучић приликом обраћања јавности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија тражи разговоре са Приштином на свим нивоима, о свим темама, јер је то од изузетног значаја, поручио је Вучић и истакао да је то пренео и специјалном изасланику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку.

„Србија тражи, захтева, жели разговоре са Приштином, на свим нивоима. Желимо их што пре, што више и што чешће, јер сматрамо да је сваки разговор болагородан и лековит“, рекао је он.

Важно је, каже, да се разговара о свим темама, наравно пре свега о Заједници српских општина, али и о енергетици.

„Али, и да покушамо да направимо било какво, макар минимално поверење између нас, да не бисмо долазили у ситуацију каква је била пре месец дана“, рекао је Вучић.

Истакао је да је то од изузетог значаја, и да је то у јучерашњем разговору пренео Мирославу Лајчаку.

„То је званичан захтев Србије“, нагласио је председник.

Додао је да је Београд увек спреман за разговор, жели да они буду што чешћи и не жели да прихвати тезу да је смо ми на било који начин одговорни што разговора нема.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс