Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО МИНИСТАР ЛОНЧАР: Можете да славите Нову годину ПОД ОВИМ УСЛОВОМ

Министар здравља каже да је најпоноснији на здравствене раднике који су јунаци овог доба.

Министар здравља Златибор Лончар говорећи о дочеку Нове године рекао је да нема ништа против, али да је потребно да сви посетиоци буду вакцинисани или тестирани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лончар је јуче са председником Србије Александром Вучићем обишао Клиничко-болнички центар у Новом Пазару за који каже да је раније био као такси станица, током претходне власти. Истиче како је много у међувремену уложено у здравство, као и да људи у Пазару цене оно што се ради.

– Увек може боље, али није битно шта ја мислим, него шта мисле грађани. Ова посета јуче Новом Пазару, прво, ми смо више пута били тамо и ова посета је била једна од најуспешнијих из више разлога. Кад год смо ишли било је доста питања, доста захтева и нечега што треба да се уради. Од свих претходих пута, сада је то било најмање. То су људи који цене оно што се ради. Та болница је била као такси станица када смо ми преузели власт, сада је то другачије, много је уложено у ту болницу – рекао је Лончар.

Говорећи о дочеку Нове године и новом омикрон соју који је стигао у Србију, Лончар каже да нема ништа против одласка на дочек, али да је потребно да грађани буду вакцинисани или тестирани на оваквим догађајима.

– Да ли нас је довољно вакцинисано? Није! Да ли треба да нас буде више? Треба! Апелујем на све људе који нису вакцинисани да приме прву дозу, на људе који су примили другу дозу да приме бустер дозу. Омикрон сој је дошао у Србију, сада долазе људи из света где је заступљен Омикрон, вероватноћа је да ће да крене да расте број заражених. Људи, није држава никоме мама и тата! Држава је све обезбедила, имате вакцине, имате лекове, болничке капацитете. Што већина држава није имала, људи су им умирали испред болница. Код нас, јесте ли имали нешто слично? Ово су чињенице, да је велики ризик ићи на таква места. Немам никакав проблем, идите на та места, али би требало да то буде организовано, да су ту људи који су вакцинисани или тестирани – рекао је Лончар.

– Неки кажу да смо причали да нема довољно вакцина, да је била потребна веза, такви смо… Ви стварно мислите да ћемо да променимо себе? Нећемо! Једино може да се промени ако уложимо у децу. Чињеница је да не знамо пуно о корони, а ви одлучите како ћете да се понашате. Држава је урадила све што је до ње – говори Лончар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Пинк.рс/Srbijadanas.com