Србија

НАРОД НА НОГАМА У ОБРЕНОВЦУ: Демонстранти скандирају – ЛОПОВИ ДАЈТЕ НАМ ГРЕЈАЊЕ

Неколико стотина грађана на позив Демократске странке, Народне странке и Странке слободе и правде окупило се испред зграде општине Обреновац, јер град већ два дана нема грејање, зато што у Термоелектрани Обреновац нема угља и мазута. Грађани скандирају „оставке, оставке“ и „Грчићу, лопове“.

Обреновчани већ два дана немају грејање, односно откако је пао први снег који је изгледа поново „изненадио“ надлежне службе и институције широм Србије. Неколико стотина грађана зато је вечерас изашло на улице и јасно поручило директору ЕПС-а Милораду Грчићу шта мисле о нестанку грејања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сада је криза и ја стварно не желим да говорим да ли је нешто могло овако или онако, да ли је неко одговорнији мање или више, то се у овом тренутку не разматра. Кад будемо све завршили, можемо да причамо да ли је могло другачије или не – рекла је данас министарка рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић у Обреновцу.

Познати СНС печењар и директор ЕПС Милорад Грчић рекао је да екипе непрестано раде на отклањању проблема који су у недељу настали услед снега, мраза и застоја у бункерима, а све то јер је тренутно на располагању угаљ најгорег могућег квалитета.

– Оно што сада ми радимо, цео дан и ноћас и сада, чисте се бункери. Тај посао се, на жалост, ради ручно, цела смена људи је радила ноћас и јуче, иде ипак са значајним напретком. У току дана, ја мислим, да ће нама у Обреновцу овде најзначајнији блок А2, добити пун капацитет рада, и да ће Обреновац добити грејање. После тога све остале блокове враћамо на мрежу – рекао је Грчић.

Обреновчани, међутим, и даље немају грејање, па је и настава у школама обустављена, а када ће се читава ситуација разрешити није познато.

Извор: Директно