Србија

НАСТАО МУК У САЛИ: Новинар суочио Вучића са свим аферама ове власти у 2021. години, а његов одговор је хит

Новинар Н1 јуче је на конференцији за новинаре суочио је председника Александра Вучића са готово свим аферама које су се догодиле током ове године. Упитан да ли осећа одговорност за то, Вучић је рекао да су то „уобичајене фразе и неистине“ које се понављају.

Ево како је текао разговор:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинар Н1 Ненад Нешић: Ове године имали смо неколико покушаја атентата на председника, а немамо ниједног осумњиченог. Нудили сте неколико пута да ћете на полиграф, ниједном нисте отишли. Министра Стефановића су Ваши најближи сарадници оптужили да вас је прислушкивао, а он је и даље министар одбране. Министар Мали и даље води финансије иако је потврђено да је плагирао докторат. Милан Радоичић, потпредседник Српске листе и бизнисмен близак власти Звонко Веселиновић који раде на аутопутевима на црној су листи САД. Правосуђе које пушта Шарића, Колувију, Симоновића. Посланици једностраначке скупштине свакодневно вређају и таргетирају политичке противнике, новинаре и уметнике. У Србији је вакцинисано тек нешто више од половине становништва, а број мртвих се фризира. Руководство ЕПС-а, које сте ви поставили, довело је до енергетског колапса. Инфлација је већ појела најављени раст плата и пензија. Осећате ли се одговорни за све ово а доста тога што нисмо могли да стигнемо да набројимо?

Председник Србије наравно нити је прихватио одговорност, нити је потврдио наводе новинара Н1, већ је напротив рекао да је реч о неистинама које се понављају.

„Ја сам очекивао да ћете бити бољи, али то су уобичајене фразе и неистине које свакога дана понављате. Кажете – били су покушаји атентата, не знам ни за један… Да ли су неки планирали или не, да ли је било идеја, па посао надлежних је да то спрече, не видим шта вас је погодило – то што није успео атентат или што су подизали неком рејтинг“, изјавио је Вучић одговарајући на питање Н1.

О афери прислушкивање, Вучић је рекао да је „у току писање или је завршен оптужни акт“ за дело прислушкивање.

„Тако да ће лица која су учествовала у томе сносити одговорност. Али ја се позивам на оне које ви подржавате из бившег режима, они су ме упозорили – зашто не склониш Мићу Грчића, он ти је прислушкивао и оца. Хвала што сте забринути за мене, ја не бих знао да су ми прислушкивали породицу да то нисам чуо на вашој телевизији“, рекао је.

Говорећи о плагираном докторату Синише Малог, Вучић је поновио да је „Синиша Мали најбољи министар финансија у целом региону“.

„Изванредно обавља свој посао, мислим да је изузетно стручан. Увек, при томе не мислим на Вас, него на политичаре које подржавате, узмите у обзир и Ђиласа и Тепић, погледајте, сваког дана чујете како нестручни људи управљају овом земљу, а погледајте оцене Синише Малог а погледајте оног стручњака из Трстеника. Или погледајте моје оцене и њихове… И увек ти најгори себе представљају лажно као најбоље, а оне који су од њих бољи, покушавају да представе као горе“, каже Вучић.

Председник СНС-а је каже и да је „увек отворен“ за то да оде на полиграф.

„Чудим се да ме нису до сада позвали… Не заборавите да сам ја на полиграфу био, а кога год од оних које штитите, позовете на полиграф, ниједан се не одазове“, рекао је Вучић.

Вучић понавља и да су за случај министра Небојше Стефановића „одговорни надлежни органи“.

„За Стефановића су задужени надлежни органи. Имао сам свој разговор с Небојшом, али да будем јасан – када водите државу и највећи политичку странку у региону, онда имате додатну одговорност… Морам да размишљам на начин да људима морате да, уколико нема извршења кривичног дела, а за то су надлежни органи, да опростите, да покажете већу ширину и не смем да се понашам као људи у Демократској странци, који су избацивани, избачен је Чедомир Јовановић, па Борис Тадић, Ђилас, Пајтић, сви су избачени… Па ће сад поново да се склопе, рачунају биће плена опет. Тако не сме да се понаша неко ко је одговоран“, закључио је Вучић.

Извор: Н1/Наташа Латковић