Свет

УДАРНО! ПЕНТАГОН У НЕВЕРИЦИ: Русија пронашла слабу тачку САД, пролазе без одбране

САД нису спремне да се супротставе руским пројектилима са севера.
Амерички системи противваздушне и ракетне одбране били би потпуно бескорисни у случају неочекиваног руског удара са севера.

Како се испоставило, на овом правцу су распоређени само радарски објекти, међутим системи ПВО и ПРО не могу да служе у овом региону због изузетно неповољних услова и ултраниских температура.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У случају да Руси желе да ударе на САД преко Арктика, онда Америка може да каже „Добро дошли” разорним руским ракетама.

Најближи ваздушни и противракетни одбрамбени системи налазе се само на Аљасци и у Канади, а за пресретање бојевих глава на овој удаљености је прекасно.

Ако узмемо у обзир удар хиперсоничним оружјем, онда вероватно уопште нећемо знати шта се догодило“, напомиње специјалиста из Сједињених Држава.

Заузврат, Русија сматра да је напад на Сједињене Државе преко Арктика фундаменталан, јер ће бити најоперативнији.

Познато је да су САД раније покушавале да распореде бројне одбране на Арктику, али је у критичним условима одлучено да се од тога одустане.

Очигледно, Вашингтон до данас још није успео да реши овај проблем. Ово омогућава Русији да доминира над Сједињеним Америчким Државама.

Извор: Wебтрибуне.рс