Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Ја ћу позвати људе да гласају „за“

Председник Србије Александар Вучић гостујући у „Првој теми“ на ТВ Прва прокоментарисао је и предстојећи референдум рекавши да је он „посебно битан“:

Истакао је да ће позвати људе да изађу и гласају на њему.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предстојећи референдум, о уставним изменама у области правосуђа је веома важан, јер ће обезбедити да политичари не могу да бирају судије, које ће бити апсолутно независне, изјавио је вечерас председник Александар Вучић и позвао грађане да на референдум изађу и гласају за промене Устава.

Он је рекао да је референдум важан због даљих реформи у области владавине права, а не зато што ће нешто донети владајућој партији, у којој је, каже, више оних против измена о којима се гласа на референдуму.

Вучић је за ТВ Прва рекао да ће он свакако позвати грађане да изађу на референдум и да гласају за, како се никад више не би поновима реформа правосуђа налик оној из 2009.године.

“Данас имате реакцију јавности на сваку одлуку у правосуђу, и када им се одлука не свиђа, кажу – Вучић је крив, а када им се допада, онда – хвала храбрим судијама јер су против Вучића…. Ми желимо да нам сЕ никада више не понови 2009.година, када је на криминалан начин политика одређивала ко ће да буде судија, а ко не. Неће више политичари моћи да бирају судије”, рекао је Вучић .

Судије ће да буду апсолутно независне, а онда је сасвим друго питање да ли се некоме свиђа одлука суда, додао је председник.

“Важно је и за наше европске интеграције, и да променимо свест да држава може да утиче на правосуђе”, рекао је Вучић.

На питање шта ако референдум не прође, Вучић је одговорио да би то било врло лоше.

“То би било врло лоше и тиме бисмо рекли – супер, онда ће моћи данас Вучић, сутра неко други, трећи да има власт над правосудним системом Србије”, рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг