Спорт

АУСТРАЛИЈСКИ НОВИНАР ЈАВИО ШОК-ВЕСТ: Новак ће ноћас бити депортован!?

Познати аустралијски политички новинар из Аустралије има сазнања да ће Новак Ђоковић бити депортован.

Српски тенисер Новак Ђоковић победио је аустралијске власти на суду и враћена му је виза, међутим по закону ове земље министар имиграције има дискреционо право да га и поред тога депортује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То се зна већ неколико дана, међутим Алекс Хоук је до сада одлагао своју одлуку иако је првобитно требало да је саопшти четири сата након пресуде. Разлог због ког се чека су консултације са премијером Скотом Морисоном, као и проширење истраге о Ђоковићу, а сада стижу лоше вести.

Аустралијски новинар Пол Бонђорно, колумниста листа „Сундаy Папер“, објавио је раније данас на свом Твитер профилу да има сазнања да ће Алекс Хоук у четвртак депортовати Ђоковића.

За сада то није потврдио нико од његових колега, али Бонђорно је добро познато име у Аустралији. Искусни новинар се годинама већ бави политичким темама, а већ је писао о теми депортације Новака Ђоковића поручивши да је лоша ствар што се читав процес толико одужио.

„Ово недопустиво одлагање одлуке је брутална освета Ђоковићу и Тениском савезу Аустралије“, објавио је аустралијски новинар дан раније када је објавио сазнања да Хоук опет није „пресекао“.

Подсетимо, Новак Ђоковић се у току ноћи огласио и објаснио све о погрешно попуњеном документу и свом кретању када је сазнао да је позитиван на корона вирус, да би потом изашао на терен „Род Лејвер арене“ где је вежбао пред турнир који званично почиње 17. јануара.

И даље је непознато да ли ће Ђоковић играти на њему, а жреб је у ноћи између среде и четвртка од 5 часова. Одлука би могла да буде донесена и пре тога…

Можемо само да се надамо да новинар има лоше информације, у супротном ово је светски скандал.

Извор: Курир спорт / Мондо