Спорт

НОВАК ИМА НОВИ ОГРОМАН ПРОБЛЕМ: Шпанска полиција покренула истрагу поводом „случаја Ђоковић“

Последњих дана, проблеми се само ређају када је у питању најбоље рангирани тенисер на свету Новак Ђоковић.

Након неприлика које су га задесиле везано за добијање визе у Аустралији, сада је шпанска полиција добила налог од тамошње Владе да истражи како је српски тенисер ушао у ту земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак је у Марбељи боравио од 31. децембра поршле, до 3. јануара ове године, да би потом отишао у Дубаи, а онда одатле у Мелбурн.

Тренутно у Шпанију могу да уђу само вакцинисани држављани Србије, а како то није случај са Новаком, Шпанци желе да истраже како је Новаку дозвољено да уђе у земљу, преноси „Кадено Копе“. Такође, постоји опција преласка границе и са изузећем и сада је само питање да ли је Ђоковић имао те папире код себе.

Према сазнањима шпанских медија, Новак наводно није имао никакву потрвду нити дозволу од амбасаде те земље у Србији, као ни било ког органа Шпаније који би могао да му дозволи улазак.

Подсетимо, Новаку је поништена виза по доласку у Аустралију, а као разлог је наведено то да то што је прележао коронавирус није довољан основ за визу, због чега је пет дана провео у хотелу за мигранте. Он је затим у понедељак извојевао победу пред судом, који му је вратио визу, али је и даље све у рукама министра за имиграције Алекса Хока, који може да донесе одлуку о депортацији.

Извор: Блиц