Србија

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Београд је прекрио снег, а ево када стиже нови талас

Снег је прекрио Београд, а директор РХМЗ-а, проф. др Југослав Николић открио је колико ће нападати у овом таласу, али и каква је временска прогноза до краја месеца.

Метеоролог и директор РХМЗ-а открио је детаљну временску прогнозу за овај месец.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас је присутна облачност која условљава снег умереног, а понегде и јаког интензитета на подручју Београда, Војводине и западне Србије у току поподнева преко централних крајева изместиће се ка југу земље. У већини места очекује се стварање снежног покривача висине од 5 до 10 цм. На подручју Београда до 14 х снег, а затим престанак падавина. Дуваће умерен и јак северозападни ветар. Највиша температура од -1 до 3 степена.

У недељу, 23. јануара, повремено се очекује слаб снег у брдско-планинским пределима, али слабијег интензитета у односу на суботу. На планинама ће доћи до повећања висине снежног покривача за 2 до 5 цм, док ће се у Војводини и Тимочкој Крајини задржати суво, са сунчаним интервалима.

Најнижа температура од -9 до -3, (у Београду око -4), а највиша од -1 до 3, у Београду око 1 степен.

Према тврдњама професора, током већег дела наредне недеље од 24. до 30. јануара не очекују се значајније падавине на подручју Србије. У већини места ће бити суво са повременим сунчаним интервалима, а провејавање слабог снега биће могуће тек понегде у планинским пределима.

Због прилива осетно хладнијег ваздуха из северне и североисточне Европе, у првом делу седмице очекују се умерени и јаки јутарњи мразеви, док ће дневна температура у понедељак и уторак бити мало испод 0 степени (ледени дани), а затим у мањем порасту.

На подручју Београда 24. и 25. јануара јутарњи мраз биће интензитета од -10 до -6 степени, на подручју Србије локално и до -15 степени, док ће у другом делу седмице мраз почети да слаби. Од среде до краја недеље у Београду слаб јутарњи мраз (од -4 до 0 степени), док ће на подручју Србије локално бити и мраза умереног интензитета (до -9 степени).

Ново пролазно наоблачење са снегом очекује се крајем месеца, када је могуће повећање висине снежног покривача за 5 цм.

Извор: Нова