Спорт

Драма се наставља! ЂОКОВИЋ ПИСАО КРАЉИЦИ ЕЛИЗАБЕТИ! Ево шта је поручио!

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера света, упутио је писмо британској краљици Елизабети II.

Новак Ђоковић и даље се налази у немилост аустралијске владе. Суд је донео одлуку да му се врате пасош и виза, али имиграциони министар Алек Хоук има дискреционо право да у сваком тренутку донесе одлуку о Новаковој депортацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због целокупне ситуације, Новаков отац, Срђан, одлучио је да пошаље писмо британској краљици Елизабети II.

Новинарка Ксенија Павловић МекАтир дошла је у посед писма које је Срђан послао краљици.

„Аутократија је данас показала своје право лице. Противно донетој одлуци независног суда Аустралије, диктатор Скот је наредио да се ухапси мој син, Ваш и нас светски шампион, Новак Ђоковић и депортује, чиме му се забрањује улазак у земљу на дуге три године.

Суд је показао да право у Аустралији постоји, али Скот се дрзнуо да узме правду у своје руке.

Позивам Краљицу Британије, Елизабет, лидера Комонвелта да интервенише и заштити људска права мога сина Новака Ђоковића и заустави политичку просекуцију која се над њим спроводи од како је дошао у Аустралију.

Апелујем на Краљицу Британије Елизабет да се умеша и да заустави торурту која се спроводи над вишеструким шампионом Вимблдона, одликованим од стране Принца Вилијама за достигнуца у филантропији. Позивам Краљицу Британије Елизабет да спречи подривање угледа Комонвелта коју влада Аустралије врши политчким прогоном и тортуром најбољег тенисера и слободног грађанина света.“, наводи се у делу писма.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс