Русија

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА! Руси тврде: Хаос у Авганистану је увод у инвазију на Русију!

Војни стручњак Виктор Баранец, указао је на опасност од великог напада авганистанских терориста на суседне земље, које су биле део Совјетског Савеза.

Након што су милитанти терористичке организације “Талибан”, забрањене у Русији, коначно успоставили своју моћ у Авганистану и створили пуноправне оружане снаге, Таџикистан, Туркменистан и Узбекистан ће постати жртве напада Авганистанаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војни аналитичар листа “Kомсомолскаиа Правда”, напоменуо је да ће талибанима можда требати само неколико година, да се припреме за инвазију на републике бившег СССР-а.

Експерт је приметио да је тако кратак временски оквир у великој мери последица акција Американаца, који су пре напуштања Авганистана оставили огромне арсенале, као и велику количину војне опреме, која је потом прешла у руке талибана.

„Американци су планирали да талибани све добију. То су учинили намерно и са прорачуном. Kада се талибани коначно организују и преузму власт, када буду имали државу и пристојно наоружану војску, онда ће са свим овим појурити на север, у Таџикистан, Узбекистан, Туркменистан“, рекао је Баранец, наглашавајући да је само 65 хиљада талибана успело да преузме контролу над читавим Авганистаном.

Експерт је истакао да се тренутно још 100.000 милитаната придружило редовима терориста.

Сумирајући ситуацију, он је изразио уверење да у догледно време треба очекивати да ће „ова легија са америчким оружјем“ кренути у рат против северних суседа.

 

Извор: Webtribune.rs