Спорт

Драма се наставља! ШОК ПРИЗНАЊЕ НОВАКА УСРЕД НОЋИ! Заражен сам давао интервју… Мој тим је погрешио…

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић огласио се саопштењем поводом бројних напада и објаснио шта се заиста догађало у неколико спорних дана током децембра месеца, када је добио позитиван тест на ковид

Новак Ђоковић се јавио јутрос рано по нашем времену и одговорио на све учесталије нападе у медијима, о околностима тестирања на корону, резултатима ПЦР теста и присуства на догађајима после тестирања на корону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потврдио је да је интервју за француски L’Équipe давао свестан да је позитиван и изразио је жаљење због такве одлуке, ако и да је његов тим направио грешку у пријави за путовање.

Новак је све то објаснио у ванредном саопштењу које је објавио усред ноћи, а преносимо га у цвелости.

– Желим да одговорим на дезинформације о мојим активностима и присутности на догађајима у децембру, у вези са мојим позитивним резултатом на ПЦР тесту на ковид.

Ово је дезинформација која треба да се исправи, посебно како би се умирила забринутост у вези са мојим присуством у Аустралији, и како би се одговорило на питања која су веома болна и забрињавајућа за моју породицу. ​Желим да нагласим да сам се много трудио да свима обезбедим сигурност, као и да пружим пуну сарадњу у вези са обавезама које се тичу тестирања.

У Београду сам 14. децембра био на кошаркашкој утакмици, после које је јављено да је неколико људи који су ту били имало позитиван тест на ковид.

Иако нисам имао симптоме Ковид-а, извршио сам брзи антигенски тест 16. децембра, који је био негативан, а као додатну меру опреза, урадио сам и званични и одобрени ПЦР тест тог истог дана.

Следећег дана присуствовао сам тениском догађају у Београду, како бих доделио награде деци; урадио сам брзи антигенски тест пре одласка на овај догађај и био је негативан.

Нисам имао симптоме, осећао сам се добро, и обавештење о позитивном ПЦР тесту сам добио тек после тог догађаја – стоји у саопштењу:

Новак је потврдио да је интервју за француски L’Équipe давао свестан да је позитиван и изразио је жаљење због такве одлуке.

– Следећег дана, 18. децембра, био сам у свом тениском центру у Београду, како бих испунио од раније уговорену обавезу за интервју и снимање за L’Équipe. Отказао сам учешће на свим другим догађајима, осим интервјуа за L’Équipe.

Осећао сам обавезу да урадим интервју за Л’Éqуипе, јер нисам желео да изневерим новинара, али сам се држао мера социјалног дистанцирања, и носио сам маску, осим за време снимања. После интервјуа и снимања отишао сам кући и изоловао се на предвиђени период, али сада ми је јасно да сам направио грешку у процени, и да је требало да одложим ову обавезу.

Новак је већ данима на удару и због тога што у документима у пријави за визу пише да није путовао 14 дана пре одласка у Мелбурн а био је у Шпанији.

– Кад је реч о мојој пријави за путовање, њу је у моје име поднео мој тим, као што сам и рекао имиграционим званичницима по доласку, и мој агент се искрено извињава за административну грешку коју је направио кад је чекирао погрешну „кућицу“ о мојим претходним путовањима, пре доласка у Аустралију. Ово је била људска грешка, а сигурно није била намерна. Живимо у временима пуним изазова, у доба пандемије, и сигурно је да се овакве грешке понекад дешавају. Данас је мој тим учинио доступним додатне информације Влади Аустралије, како би се разјаснило ово питање.

Осетио сам да је важно да се огласим и да разјасним дезинформације, и нећу давати даље коментаре, због великог поштовања према Влади Аустралије, властима и процесу који је у току.

Увек је част и привилегија играти на Аустралијан опену. Аустралијан опен је вољен међу играчима, навијачима и у друштву, не само у Викторији и Аустралији, него и широм планете, и све што желим је прилика да се такмичим против најбољих играча на свету и да наступам пред једном од најбољих публика на све.

Ђоковић је у Аустралију стигао прошле недеље јер је добио медицинско изузеће, али му је виза одмах по доласку у Мелбурн поништена. Као разлог је наведено то да то што је прележао коронавирус није довољан основ за визу, због чега је пет дана провео затворен у хотелу за азиланте.

Потом је после много борбе у понедељак победу Аустралију пред судом, који му је одобрио визу, али и даље постоји могућност да министар за имиграције Алекс Хок укине визу. После одлуке суда да му дозволи боравак у Аустралији сви документи који се тичу његових позитивних и негативних тестова, као и формулара за визу, постали су јавно доступни. Настала је прва конфузија у вези са тиме када је тачно био позитиван, како је био у јавности након теста, где је боравио од тада до доласка у Аустралију.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс