Србија

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Бацали петарде са зграде, једна замало упала у колица са бебом

Сви знамо да су петарде један од омиљених видова забаве међу омладином у време новогодишњих и божићних празника. Међутим, неопрезно и несавесно руковање пиротехничким средствима може довести до тешких телесних повреда, психичких траума, па и до смртног исхода.

Тако су се на друштвеним мрежама масовно појавили видео снимци на којима се јасно види да бацањем петарди деца и млади свесно угрожавају безбедност људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На једном од снимака види се како са зграде петарда пада на под, а чује се и пуцњава. Један забринути суграђанин објаснио је се ради о Блоку 70 на Новом Београду, а да људи који су се „заиграли“ не воде рачуна ни да ли туда пролазе деца или људи са псима који су нарочито уплашени.

Још једна слична ситуација догодила се на Коњарнику где су петарде бацали на аутобусе 17 и 31.

– Возачи вичу на њих да престану, али они не одустају – објаснио је један очевидац.

О трећем снимку већ смо писали, а у питању је онај где су намерно бацали петарде поред бебе. Мушкарац је младиће прво упозорио, а када су они наставили бахато да се понашају, физички се обрачунао са њима на Булевару краља Александра.

Једна наша читатељка пожалила се и поделила са нама своје искуство.

– Враћала сам се из шетње центром града са двоје мале деце и мужем 31. јануара око 18.30 сати низ улицу Краља Петра. Тада је са једне од зграда бачена петарда која је пукла на пола корака од колица у којима је било моје двогодишње дете. Гледали смо у прозоре у покушају да видимо ко баца, али се особа крила. Наставили смо даље када је на углу Страхинића Бана и Краља Петра почело интезивно пуцање које је трајало сигурно читав минут. До куће смо ишли ходајући уз зграде и кријући децу као да је ратно стање – изјавила је М.М. за „Београд на Блиц“.

Извор: Блиц