Србија

Језиво! ПРОГОВОРИЛА МАТЕЈЕВА ДРУГАРИЦА – Открила шокантне детаље о претњама

Фото: Фејсбук принтскрин

Другарица Матеја Периша (27) проговорила о видовњаку који јој је претио

Другарица Матеја Периша (27) младића из Сплита који је нестао у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. године, Жељана М. из Бајине Баште, каже да ју је “видовњак” који јој је претио да ће је убити јер га је питала за несталог пријатеља, блокирао на друштвеној мрежи након што га је пријавила полицији, и после писања медија.

Подсетимо, “видовњак” М. Р. је на друштвеним мрежама писао да је Матеј жив, а потом му се Жељана обратила са намером да сазна одакле њему та информација.

– Нажалост, за сада никаквих нових информација немамо, особа која ми је претила ме је блокирала вероватно када је прочитала чланак – каже саговорница, пише Ало.

Како додаје, требало је из једног ватрогасног друштва да крену и јуче, и данас, да траже несталог Матеја, али нису због зиме и ниских температура.

– Време одмиче, а нада да је жив је све мања. Апелујем на људе да се јаве полицији макар и анонимно ако су нешто видели, или да позову Ненада Периша, Матејевог оца – наводи Жељана.

После писања, јављали су јој се људи да је подрже.

– Писали су ми да издржим, али и пре свега, да ме питају зашто ми прете – каже она.

Иначе, када је Жељана ступила у контакт са “видовњаком”, одмах ју је питао да ли је Матејева девојка, и да ли мисли да је он будала.

– Онда је рекао како сам ја уплетена у његов нестанак. Нисам желела даљу комуникацију са њим, пошто ми је једном написао да је жив, а онда да је убијен, али ми је он написао: “Убићу вас”. Узнемирила сам се, а онда сам ту претњу смрћу пријавила полицијској станици у Бајиној Башти – испричала је Жељана.

М. Р. се ту није зауставио.

– Чак и после тога, када сам му рекла да сам га пријавила полицији, написао ми је да, уколико желим да пронађем Матеја, одем у Београд и пронађем напуштену зграду око које је све песковито. Није ме то полакомило, Београд је огроман, колико само таквих зграда има – навела је саговорница.

Сигнал на Великом ратном острву

Подсетимо, сигнал Перишевог мобилног телефона, како је утврдила истрага последњи пут је лоциран код Великог ратног острва око 02.40, 31. децембра.

Према реконструкцији кретања Матеја Периша, коју је направила српска полиција, сигнал његовог телефона последњи пут је ухваћен у близини Великог ратног острва, на ушћу Саве у Дунав.

Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију његовог кретања, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 сати до момента силаска у реку Саву, у 1.52 сата после поноћи, одакле му се губи сваки траг.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Информер.рс/Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2022.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31