Србија

Ударно! ДРИНА И САВА ИЗБАЦИЛЕ ДВА БЕЖИВОТНА ТЕЛА!

У протеклих седам дана Дрина и Сава код Богатића избациле су на површину два утопљеника.

У полицији и погребној служби комуналног предузећа у Богатићу су изненађени што су два људска тела испливала у овако кратком року и верују да је све само – случајност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На срећу, далеко је време ратних збивања деведесетих година када су људска тела учестало плутала водом.

– Оба случаја су пријавили риболовци. Тело мушкарца било је насукано се на речном острву у потесу Подине у Салашу Црнобарском, у близини једне шљункаре, док је тело жене пронађено у Сави три километра далеко од ушћа Дрине у ову реку – наводе у полицији.

Радници погребне службе овдашњег комуналног предузећа су у присуству полиције тела изнели на обалу и транспортовали до болнице у Шапцу.

– Док смо на Дрини лако стигли до тела мушкарца које је било на сувом, на спруду, интервенција на Сави је била изузетно тешка и трајала је неколико сати. Нас шесторица смо се баш намучили. Чамцем смо дошли до тела, а онда уз велики напор изнели на суво уз стрму обалу, па кроз шуму и блато до колена носили на рукама до аутомобила – описао је Зоран Малетић, који је за последњих двадесет година на обдукцију „спровео“ око 200 људи настрадалих у различитим несрећама.

Настрадали мушкарац је, по његовој процени коју је дао на основу великог искуства, био стар до 40 година, белог тена је и ошишан на „чироки“ фризуру, док је жена на себи имала јакну, хеланке и патике. Леш мушкарца је мање времена био у води, док је тело жене дуже плутало реком пре него што се закачило у шипражје уз саму обалу.

У полицији наводе да се у оваквим ситуацијама обавезно ради обдукција тела и потом преко Интерпола разумењују подаци са циљем да се открије идентитет настрадалих.

– За сада је идентитет утопљеника непознат. Могуће је да се сазна ко су, на основу обдукције, гардеробе или неких других детаља и уколико је пријављен нестанак и родбина или неко други се интересује. Било је таквих случајева, мада више оних да се никада није сазнало па су настрадали сахрањени као НН лица о трошку државе – наводи извор

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Телеграф