Србија

Некадашњи начелник полиције шокирао све: МАТЕЈ СЕ СПУСТИО ДО САВЕ ДА САЧЕКА ГЛИСЕР? Ево шта се крије иза свега!

Пуковник полиције у пензији Миле Новаковић (69) наводи да је случај нестанка Матеја Периша (27) из Сплита један од најтежих и назамршенијих случајева које је видео током каријере.

Новаковић је иначе током своје 30 година дуге каријере био начелник криминалистичке полиције. Водио је полицијску оперативну групу „Поскок“ која је 2000. године ухапсила припаднике земунског клана. Био је и један од водећих оперативаца у полицијској акцији „Сабља“ 2003. године која је уследила након атентата на премијера Зорана Ђинђића. Прошао је све и свашта, али му у случају нестанка Матеја Периша много тога није јасно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Случај не пратим активно јер немам податке које сам добијао док сам био начелник. Не знам што бих вам рекао осим да морамо да чекамо. Мислим да моје колеге полицајци немају никакву другу опцију него да младића траже у реци и да чекају да се температура воде подигне и да покуша да пронађу тело – рекао је Новаковић за хрватске медије.

Додаје да је река брза и хладна и да није немогуће да се тело пронађе чак код Ђердапа.

– Нећу да сахрањујем младића, али не могу ништа друго да закључим након толико дана интензивне потраге. Не треба оцу Матеја Периша никаква детективска агенција нити неки приватни истражитељи да убрзају или дознају истину јер се на случају нестанка његовог сина ради свим снагама и средствима и циљ је државе Србије да се потрага успешно оконча. Нећу грешити душу, ја не знам што су све моје колеге утврдиле, нити желим накнадно да солим памет, али кључ решења мистерије су Перишеви контакти у Београду и његови пријатељи са којима је дошао и овде боравио – сматра Новаковић који сад има детективску агенцију.

Наводи да многа питања још немају одговор.

– Најлакше је рећи да је Матеј био дрогиран, али зар онда не би били дрогирани и они који су са њим били то вече за столом? А опет, његово трчање није циљано, него бесциљно и могуће је да је био дрогиран, чак и врло извесно. Да неко на ову београдску хладноћу изађе у краткој мајици, трчи напред па се враћа, то мени није уобичајено понашање. Ми до данас не знамо чиме је то условљено. Је ли ишао да се нађе са неким јер је имао договор? Је ли ишао да купи нешто па је намеравао да се врати у ноћни клуб? То још није расветљено. Можда се спуштао степеницама према Сави како би некога причекао да дође глисером или неким другим пловилом по њега или да он некога дочека или нешто преузме. Не знам. Стварно. Волео бих да то знају моје колеге и сигуран сам да то утврђују. А зашто то иде толико споро тешко ми је рећи – рекао је Новаковић.

Некадашњи пуковник МУП сматра да је нестанак касно пријављен.

– Нећу улазити у то кад су његови пријатељи пријавили нестанак, али ми је јако чудно да су реаговали тек кад су одлазили из „Готика“ у изнајмљени стан. То је неколико сати у којима се нису упитали: „Па добро, где је мој пријатељ?“ Ако је ишао с неком девојком… Знам ја и за женске и те шеме, али се то, колико ја знам, увек каже пријатељима. Можда не с ким се иде, али где се иде, на коју адресу, то сигурно – закључује Новаковић.

Млади Матеј Периш из Сплита, подсетимо, нестао је у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра. Из потпуно непознатих разлога Периш је око 1.20 после поноћи истрчао из клуба „Готик“ у којем је био са друштвом и од тада му се изгубио сваки траг.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Слободна Далмација