Спорт

Није добро! ЂОКОВИЋ И ФЕДЕРЕР У ОЧАЈУ: Рафаел Надал „вара“ и пише историју

ДА је неко пре пола године рекао да ће Рафаел Надал бити најближи титули ГОАТ у јануару 2022, сви би га прогласили „незналицом“.

А сада, сплетом несрећних околности, поготово по Новака Ђоковића, Шпанац има историјску шансу да освоји 21. гренд слем и побегне Србину и Роџеру, који су на 20 титула на највећим турнирима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Рафаел Надал је после велике борбе у пет сетова савладао Дениса Шаповалова – 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 и тако се пласирао у полуфинале Аустралијан опена.

„Бик са Мајорке“ је на два меча од историје. Ипак, тријумф над Канађанином је остао у сенци понашања великог Шпанца.

Надал је после убедљива два сета деловао као у стара добра времена, а онда када се Шаповалов враћао у меч Рафа је кренуо са „варањем“, старим триковима. Шпанац је одуговлачио са сервисом, што је и те како изнервирало Канађанина.

Денис је ушао у рат са судијама, а онда између четвртог и петог сета врхунац безобразлука Надала, када је отишао у свлачионицу и прекорачио сваку врсту паузе, није добио ни опомену од судије.

То као да је нокаутирало Шаповалова, одмах је изгубио свој сервис, а испоставило се касније због тога и меч.

Денис мора да намешта главу, Рафа иде ка историји, а Ђоковић и Федерер у очају гледају како опет један постаје ГОАТ. Руку на срце, има још две препреке, а како игра Надал неће му бити нимало лако.

Шпанац ће у полуфиналу играти са победником дуела Матео Беретини и Гаел Монфис.

 

 

 

Извор: Новости.рс