Регион

ОТАЦ НЕСТАЛОГ МАТЕЈА ОТКРИО: Нашли су таксисту, ево шта нам је рекао

„Нисам био за опцију да иде. Он је говорио: ‘Тата, Београд је супер’. Отишао је и сад смо ту гдје јесмо. Као да сам имао неки предосећај“.

Овим речима почиње интервју за Јутарњи лист отац „Матеја Периша.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ја још увек верујем да је Матеј жив и све док ме неко не увери у супротно, тако ћу се и понашати. Иако, што време више пролази, умањује ми тај осећај да је још увек жив и да је ту негде. Стално проверавам је ли његов мобилни укључен или не. Мој син је био самосталан, није био пушач, имао је испрограмиран живот. Дошао је у Београд прославити с друштвом Нову годину и сад смо ту ди смо. Био је добар момак. Опростите, говорим у прошлости.“

Разговор за Јутарњи је започет у уторак који минут после 19 сати, пола сата након што је дошао из полиције, па су последње информације које је добио од истражитеља да су нашли таксисту којег је Матеј зауставио и да, како је рекао за поменути лист, „знају шта је рекао Матеју“.

– Полиција је обавила разговор с њим и ту нема ништа спорно. – Је ли слободно? – питао је таксиста. Претходно се ухватио кваку задњих врата, али како су стакла била затамњена, није видио да има путнике. Потом се нагнуо и кад се уверио да су позади путници, таксиста му је одговорио: „Заузет сам, имам вожњу“ – препричава Ненад Периш.

Подсетимо, таксиста у снимку који је јавност видела један је од два кључна сведока који су последњи разговарали са Сплићанином само неколико минута пре нестанка.

Свако ко има било какву информацију о несталом младићу моли се да о томе обавести МУП Србије или да се јави на број телефона који је породица навела као контакт: +38598432700.

Извор: Јутарњи