Спорт

Сада је све јасно! ДРЖАВА РЕКЛА СВОЈЕ: Ђоковић није опасан, не представља ризик по станковнике Аустралије

СТРУЧЊАЦИ су у званичним документима која су поднели суду утврдили да Новак Ђоковић није опасан по Аустралију.

Имиграциони министар Алекс Хок је мислио другачије и истакао је да Србин представља опасност и да због тога не може да добије визу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњаци из Министарства здравља мисле другачије, а све је наведено у званичној документацији.

Раније је објављено да је Ђоковић 16. децембра добио позитиван тест на вирус корона, а негативан је био 22. децембра. Од 27. децембра је асимптомоатичан и поставља се питање како он може да буде претња по околину?

– Користећи горе наведене претпоставке можемо да потврдимо да је Новак Ђоковић био заражен вирусом корона, па иако је невакцинисан, ово значи да је заштићен од ковида током наредних неколико месеци. Његов негативан тест који је добио 22. децембра такође говори да је прележао вирус и да има антитела. Није велика вероватноћа да буде опасан, тако да ценимо да он није ризик по становнике Аустралије – стоји у судској документацији.

Једно од питања гласило је да ли је ризично да светски број један буде у Аустралији и да ли може да зарази неког играча?

– Користећи горе наведене претпоставке рећи ћемо да није велика вероватноћа да некога зарази и да не спада у ризичну групу људи који би вирус пренели на другу особу.

 

 

 

Извор: Новости.рс