Спорт

ШОКАНТНО! Новак Ђоковић БЕЗ ВАКЦИНЕ не може да учествује на Ролан Гаросу?! Французи преко ноћи ПРОМЕНИЛИ ПРАВИЛА!

Министарка одлучила!

Нове муке за Новака Ђоковића!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарка спорта Француске Роксана Марачинеану донела је одлуку да ће вакцина бити обавезна за све учеснике због јавног добра свих у Француској, пренели су светски медији.

Марачијеану је потписала закон који се односи на „обавезну вакцинацију“ за многе друштвене активности, укључујући и спортске догађаје, па тако Новак Ђоковић неће моћи да учествује на Ролан Гаросу ако не буде вакцинисан.

Претходно се знало да је потврда о вакцинацији обавезна и за Вимблдон и УС Опен.

Подсетимо, председник Тениског савеза Француске Жил Моретон рекао је да организатори другог гренд слема у сезони Ролан Гароса, заједно са државним органима раде на правилима за долазак невакцинисаних тенисера на тај турнир.

„Наши тимови раде у сарадњи са државним органима, који ће у догледно време прецизирати правила, која се односе на долазак невакцинисаних страних спортиста на наш турнир“, рекао је Моретон, а како су сада на снагу ступила нова правила остаје да се види шта ће се догодити са Гренд Слемом у Паризу.

Француска министарка спорта Роксана Марасинеану говорила је раније овог месеца о успостављању здравственог „мехура“, који би омогућио невакцинисаним играчима (три одсто међу најбољих 100 тенисера света, према АТП-у) да играју на овом гренд слем турниру.

Ролан Гарос ће се одржати од 22. маја до 5. јуна.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс