Спорт

Настао хаос! ЦЕО СВЕТ ЈЕ ВИДЕО ШТА СУ РАДИЛИ ЂОКОВИЋУ! Тенисери масовно мењају мишљење? Долазак у Аустралију НЕЋЕ БИТИ ИСТИ!

Српски тенисер Ласло Ђере одиграо је врло добар меч против 14. тенисера света, али је од Дениса Шаповалова изгубио у четири сета.

Ђере је након меча поручио да је свестан да је пропустио шансу да направи изненађење против фаворизованог тенисера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Почео сам веома добро, имао брејк у првом гему и предност на 5:4. Имао две сет лопте. Било је неколико кључних момената у овом мечу. Штета, осећао сам се добро на терену, уживао сам. Играо сам добар тенис. Један од мојих бољих мечева последњих месеци, посебно на тврдим теренима, на којим сам напредовао прошле године. Нажалост, Дени је био тврд противник за прво коло. Можда сам могао да имам више среће, дао сам све од себе. Ипак, морам да будем разочаран – рекао је Ђере.

Ни њега нису заобишла питања о Новаку Ђоковићу.

– Било је тешко концентрисати се на све. Било је много буке око Новака и свега што се дешавало, фокус је много био на томе, не само међу нама, српским тенисерима, него на целом Туру. Цео свет је пратио, али могао сам да се концентришем на меч, није ми то одвукло пажњу.

На питање како се осећа због свега што се догодило Новаку и да ли је то променило његове погледе према Аустралији, Ласло је био јасан.

– Да кажем искрено, не само Срби, цео свет је видео и вероватно ће многи имати ново или другачије виђење о Аустралији. Момак је имао изузеће и они су га депортовали. Не знам детаље, не бих да будем груб, али свако је могао да прочита о томе. Да, он није вакцинисан, али нам је речено да се у земљу може ући с изузећем, које је он имао, и опет, није са нама. Нешто се погрешно десило. Ситуација је катастрофална. Не знам шта друго да кажем – поручио је Ђере.

Ласло је подсетио да је Новак помагао многима.

– Да, болно је све ово. Да није тај који је девет пута освајао турнир и да није особа каква јесте, посебно то што је сјајан момак који се увек труди да помогне другима… Девет пута је узео пехар, свакако. И опет је већина Аустралијанаца желела да му види леђа.

И поред тога каже да не би размишљао да ли да дође опет у Аустралију.

– Претпостављам да не бих мислио о томе. Овде је први гренд слем, сваке године крећемо одавде, нисам имао проблема. Ипак, биће свакако другачије поново долазити овде. Знам Новака, вратиће се јачи. Такав је српски менталитет. Када нас третирају лоше, како не заслужујемо, сви покушавамо, а посебно он да из тога добијемо посебну снагу. Сигуран сам да ће се вратити јачи него икад пре – закључио је Ђере.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс