Спорт

Шокантно! ОВО ЈЕ РАЗЛОГ ДЕПОРТАЦИЈЕ! Ризви: „Ђоковић сам себе довео у ову ситуацију“ – ево како!

Фото: Твитер принтскрин

Бивши заменик секретара аустралијског Министарства за имиграције Абул Ризви изнео је нове детаље у вези са случајем Новака Ђоковића.

Ђоковић се тренутно налази на саслушању код судије Ентонија Келија, након што је министар Алекс Хоук злоупотребио службени положај и прогласио визу најбољег тенисера света неважећом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже Ризви, читаву пометња је могла да буде избегнута да се Ђоковић није похвалио на друштвеним мрежама о добијању медицинског изузећа.

– Мислим да је добар део свега овога последица реакције Аустралијанаца након Ђоковићеве објаве на Инстаграму четвртог јануара. Да ње није било, верујем да би све било другачије – изјавио је Ризви.

Он истиче да остаје још једно неодговорено питање. Да ли ће тамошње власти променити политику због Ђоковића ако узмемо у обзир да су четири вакцинисане особе ушле у земљу без проблема, а сада је и напустиле.

– Укидање визе ће показати чврст став Аустралије према ковид регулативама и, ако ћемо искрено, усвојени су строги закони по том питању. Уз то, лоше управљање читавом ситуацијом ће бити у жижи светске јавности – закључио је Ризви.

 

 

Фото: Твитер принтскрин

Извор: Новости.рс