Спорт

СРАМОТА! Четвртфиналиста Вимблдона ударио на Ђоковића: „Новак нема право да буде у Мелбурну“

Фучовић наводно истиче да многи тенисери нису срећни због Новаковог медицинског изузећа

Мађарски тенисер Мартон Фучовић коментарисао је ситуацију са Новаком Ђоковићем и његово изузеће од вакцинације, те је том приликом додао да први рекет света не би требало да игра на Аустралијан опену!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фучовић је тренутно 38. играч света, прошле године је од Ђоковића изгубио четвртфинале Вимблдона, а у разговору за мађарски „М4Спорт“ је рекао:

– Здравље људи је најважније, а постоје правила која су месецима позната. То је да свако треба да се вакцинише, а Ђоковић то није учинио. Са ове тачке гледишта, мислим да он не би имао право да буде у Мелбурну.

Фучовић је од Новака изгубио и на Мастерсу у Паризу у новембру, а додаје и да није једини који смата да је неправедно што Србин невакцинисан игра на Гренд слему. Наводно, вести о изузећу светског броја један наишле су на негативан пријем међу многим тенисерима.

Занимљиво, меч између Ђоковића и Фучовића на Вимблдому привукао је велику пажњу јавности и због онога што се дешавало ван терена. Наиме, некадашњи Новаков тренер Борис Бекер радио је као коментатор у Лондону и том приликом је упутио секстистички коментар на рачун тадашње девојке Мађара Анет Берсемењи.

Наиме, Анет је у једном тренутку бљеснула на екрану током партије Ђоковића и Фучовића, а Бекер је рекао:

– Они кажу да су у Мађарској најлепше жене. Не бих то знао, али ова је сигурно лепа – рекао је Бекер на „Би-Би-Сију.“

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс