Србија

УЖАС! Син преминулог ратног војног инвалида скочио с трећег спрата, а разлог ће вас расплакати

Фото: Јутјуб

Н. Ц. (22), син ратног војног инвалида, скочио је јуче ујутру око 3.45 са десет метра висине, покушавши да себи одузме живот због, како тврди његова бака, тешких услова у којима живе.

Младић је, како сазнајемо, скочио с трећег спрата породичне куће, али је срећом пао на сакупљено грање, које му је ублажило пад. – Он је, пуком срећом, прошао само са огреботинама. Налази се у болници и чува га полицајац – каже извор и додаје да се проверава да ли је младић пре скока конзумирао алкохол.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полетео

Бака повређеног каже да, осим Н. Ц., има још петоро унука, близанце од девет година, двојицу дечака од 13 и 17, као и девојчицу од 15 година. У целој породици запослен је само Н. Ц. и то повремено. Отац, иначе ратни војни инвалид који је повређен током рата у Хрватској, умро је у октобру.

– Сва мука му се сакупила и на моје очи је скочио. „Хоћу да идем код тате, хоћу код тате“, викнуо је и скочио – почиње причу видно потресена младићева бака:

– Видела сам га како је полетео надоле. Све му је дошло до грла. Ваљда је видео да не може да се избори с тешкоћама. Тешко се живи. Ми некако прегурамо месец са 35.000 динара од пензије и туђе неге. То није довољно да платимо рачуне и одећу и обућу и храну. Само за струју дугујемо 1,3 милиона динара, а дугујемо и за комуналије – прича несрећна жена.

Да срце пукне

Једва сам сахранила сина, немам му за споменик

Бака каже да од синовљеве смрти нису успели да регулишу његову пензију. – Мој син је у октобру умро и ево… Још не можемо споменик да наместимо. Имали смо проблема и да платимо сахрану. Пару на пару сам скупљала да купим дрва, а и за то је неко пријавио да су наводно украдена. Унук ми је радан, лети иде по грађевини, помогну ми и комшије – прича у сузама бака.

Како бака тврди, мајка њених унучића не живи с њима, а повремено долази да их обиђе. – Причали су да хоће да нам узму ово троје млађе деце, али на то нећемо никада да пристанемо. Борићемо се и ја и Никола да останемо заједно – кроз сузе каже потресена старица.

Примају помоћ

У Центру за социјални рад наводе да интензивно прате ову породицу, те да је Н. Ц. последњи пут на разговору био пре неколико дана.

– Разговарали смо да он постане старатељ породице заједно с баком, али овај догађај сада ремети многе планове. Ми смо проценили да, и поред овога, могу да остану заједно, али уз надзор наших колега. Одређене су колеге по службеној дужности који воде рачуна о њима тако да се надамо да ће све испасти добро – кажу у Центру за социјални рад:

– Младић много воли своју браћу, сестре и баку. Труди се колико може да имају основно – наводе и додају да је породица прошлог месеца примила једнократну помоћ.

Извор: Курир.рс/ Е.К.