Србија

БАТИНАШ СА ПРОТЕСТА У ШАПЦУ ОПЕТ БИЈЕ: Чеда Чекић с леђа флашом разбио главу девојци

Чедомир Срнић који је постао познат после напада чекићем на демонстранте на Новом мосту у Шапцу осумњичен је да је синоћ у једном клубу напао и повредио малолетну Шапчанку К. К.

Приредили: Марко Радоњић и Милош Ж. Лазић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Срнић је овог пута напао са леђа, а прва информација појавила се путем друштвеених мрежа на којима се огласила жртва, малолетна К.К.

„Вечерас сам нападнута и добила сам ударац у главу од особе против које сам подигла две кривичне пријаве за насиље! Од особе која је тукла људе и на Шабачком мосту, Чедомира Срнића“, написала је девојка у својој објави.

„Моје кретање и моја слобода је укинута. Молим све који виде да поделе, да свему овоме дође крај“, апеловала је млада Шапчанка на свом Инстаграм профилу.

Сведоци који су били у клубу где се догодио напад, изјавили су да је младић пришао девојци са леђа и прво је полио пићем а онда је ударио флашом у главу. Интервенисало је обезбеђење које га је избацило из клуба, а Срнћ је наводно, све време викао: „Знате ли ви ко сам ја?“. Позвана је полиција, али је Срнић побегао пре њиховог доласка.

Из МУП-а су за наш портал потврдили да се догодио инцидент у поменутом клубу и да су њихови припадници интервенисали.

„Полиција је одмах изашла на лице места, идентификовала тридесетогодишњака и у току је потрага за њим. Основно тужилаштво у Шапцу је обавештено о догађају, а дело је квалификовано као лака телесна повреда“, рекао је извор из МУП Србије.

Срнић је у бекству, а ради се о особи која је склона насиљу и кривичним делима, већ је осуђивана, а према причи житеља Шапца, једно време је носио и наногицу. Ипак то му није сметало да се нађе у групи СНС батинаша који су напали демонстранте који су блокирали мост у Шапцу у знак протеста због копања литијума и компаније „Рио Тинто“.

Срнћ је тада био у групи, углавном маскираних нападача, млађих мушкараца, који су наоружани држаљама за пољопривредне алатке и гуменим чекићем, насрнули на демонстранте и почели да их туку.

Један од најагресивнијих био је управо Чедомир Срнић, који је постао „звезда“ снимака који су се проширили Србијом. Ипак, он због свог понашања тог дана, није одговарао.

Иначе, ово није први пут да батинаши са моста сеју страх и пребијају људе по Шапцу. Срнићев колега са моста, Никола Чворић је пре три недеље напао и претукао свог комшију из лице Драгана Поповића. Иначе, и Чворовић је један од чекићара са Новог моста у Шапцу.

Поповић је тада изјавио за портал Подринске да је Чворовић ишао улицом десетак метара испред њега, али да је онда стао, окренуо се и пришао му. Уследило је питање:

„Комшо, знаш ли ти мене? Одговорио сам му да знам и њега и његовог брата и његову жену. У том тренутку ударио ме је песницом, а ја сам га питао: ‘Шта ти је, комшо,?’. Међутим, он је мене наставио да удара, други пут, трећи пут. Пао сам након чега је почео да ме шутира по глави“, рекао је Поповић.

Тек када су из куће изашли жена и деца, Поповић је успео да побегне од разјареног Чворића. Поповићу су констатоване тешке телесне повреде, а полиција је привела насилника.

Занимљиво је да су оба насилника понављали исто питање: „Знате ли ко сам ја?“.

Не брините, цела јавност Србије, а нарочито Шапчани – одлично знају ко сте ви.

Извор: Нова