Регион

ДЕТЕКТИВ ОТКРИО ШОК ИНФОРМАЦИЈУ: Да ли је због овог Матеј трчао по граду?

Фото: Фејсбук принтскрин

Нови детаљи

Приватни београдски детектив Браца Здравковић је већ неколико пута износио теорије о нестанку Сплићанина Матеја Периша. Колико су његове процене веродостојне, тешко је рећи, као и да ли све ове анализе ради да би привукао пажњу медија. Док се за младићем још интензивно трага, Здравковић је у најновијој епизоди своје Јутјуб емисије под називом ‘Чудне приче’ анализирао сусрет таксиста и Матеја, који су кобне вечери снимали надзорне камере, и изнео неке нове теорије о вече у клубу.’Готика’.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сви су се питали зашто је Матеј зауставио возило ако не намерава нигде. Проблем је у томе што је, када је зауставио возило, прво проговорио, а онда је очигледно покушао да уђе у њега. Многи с правом претпостављају, дакле, да је хтео негде да уђе и оде. Међутим, уверен сам да је хтео да пита таксисту где је неко место – сматра Здравковић, додајући да је и сам мало истраживао међу таксистима. Тврди да је разговарао са десетак њих и да су му сви рекли да се на десној страни волана налази сигурносно дугме које аутоматски затвара сва врата ради његове безбедности.

– Користе га кад год сретну потенцијалног купца који не изгледа као сигурна особа. Један од њих ми је рекао да би закључао возило да је био на месту колеге коме је пришао Матеј – објаснио је београдски детектив на снимку.

Таксиста је возио обезбеђење

Он је уверен да се таксиста није јавио, сматра Здравковић, па га је игнорисао и отишао даље.

– Зато имамо ситуацију да Матеј зграби ручак и возило иде даље. Није тачно да је некога возио, хтео је да избегне опасну ситуацију – рекао је он.

Здравковић је у разговору са таксистом открио још једну занимљивост зашто је Матеј напустио клуб. Каже да је таксиста веома добро упознат са ситуацијом у „Готику”, као и да су му обезбеђење редовне муштерије. Те ноћи када је Матеј нестао, таксиста је од обезбеђења чуо непознату причу из клуба.

– Те вечери када је нестао, за истим столом била је Матејева група из Сплита и Задра. Забављали су се и пили, а у једном тренутку су почели да се свађају са другом навијачком групом која је седела за суседним столом, певајући навијачке песме. У једном тренутку је било малих инцидената који нису били физички. Ситуација се наелектрисала, а обезбеђење је долазило четири пута да их смири. Према речима таксисте, те ноћи је у клубу био и власник „Готике“ – наводи детектив.

Није било борбе?

Власник, напомиње, није желео хаос на новогодишњој прослави, нити да прекида програм, па је осигурање спречило даље инциденте без физичког обрачуна.

Иако Здравковић закључује да у клубу није било туче која би била разлог да Периш напусти клуб, за њега је веома необично што испред „Готике” није било полицијске патроле, што је тамо уобичајена појава. А поготово што у новогодишњој ноћи није било полиције.

Све се своди на „шта је камера приметила“, а не шта је нечије око приметило и да ли је та особа била на том месту и поднела извештај о стању, тврди београдски детектив и додаје да су оперативне службе испред оваквих клубова. Појављују у тајности и да ако је неко у званичном извештају рекао шта се тамо догодило, полиција није дужна да то саопшти медијима.

Извор: srbijadanas.com