Свет

ФРАНЦУЗИ ПРЕСРЕЛИ РАЗГОВОР ЗВИЦЕРА И ЗАВЕРЕНИКА: Процурили планови „АТЕНТАТА“ на Вучића

Француски обавештајци пресрели телефонску комуникацију између Радоја Звицера и других завереника који су спремали атентат на шефа наше државе

Француска полиција је у оквиру својих оперативних активности пресрела телефонску комуникацију између припадника криминалне групе која је припремала ликвидацију првог човека Србије. Према информацијама до којих су дошли, у операцију атентата била су умешана лица из Црне Горе и са Косова и Метохије, открива црногорски портал „Борба“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тим разговорима откривено је да Звицер комуницира са лицима из Црне Горе и са Косова и Метохије.

Пре 12 дана министар унутрашњих послова Александар Вулин на конференцији за новинаре открио је да је МУП Србије од једне земље Европске уније добио информације о припреми атентата на председника Вучића, али је због даље истраге избегао да одговори о којој је земљи реч.

– Припадници МУП и БИА, заједно са представницима Европола и партнерских служби од којих смо информацију добили, покренули су опсежну акцију утврђивања идентитета свих припадника ове злочиначке организације, која за циљ има убиство председника Републике Србије Александра Вучића – рекао је Вулин на конференцији за новинаре 21. јануара.

Оно што је најбитније јесте то да су добијени подаци кредибилни и да је по њиховом добијању уследила акција наших државних органа Вођа злочиначке организације која је планирала убиство председника Србије је црногорски држављанин Радоје Звицер, озлоглашени шеф „кавачког клана“, који се крије у Латинској Америци.

Према ранијим информацијама београдских медија, његовим пресретнутим телефонским разговорима у којима каже да је спреман да плати 100 милиона евра за Вучићеву главу, а најновије информације до којих је дошао портал ‘Борба’ говоре да је те разговоре пресрела француска полиција!

„Разговоре Звицера и његових криминалаца о припремању ликвидације Александра Вучића пресрела је полиција Француске и доставила их МУП-у Србије! Како сазнајемо, у тим разговорима откривено је да Звицер комуницира са лицима из Црне Горе и са Косова и Метохије, сви они су умешани у организацију атентата.

План су разрадили до краја, па је организовано и пребацивање убица из Србије по завршеном задатку, и то у два правца, преко Бугарске и преко Косова и Метохије“, пише ‘Борба’.

На срећу, завера за убиство председника Србије, које је било планирано за прву половину овог месеца, на време је откривена и спречена.

Божа Спасић: Софтвер веома тешко отворити

Бивши припадник Државне безбедности Божидар Спасић каже да информација о учешћу француске контраобавештајне службе у откривању Звицера и осталих учесника припреме атентата заслужује нашу пажњу.

– Звицерова терористичка група користи исту ‘скај’ телефонску опрему као и група Вељка Беливука, само што је софтвер безбеднији и веома тешко га је отворити, чак и од стране самог произвођача. Звицерова мафијашка скупина одлично је припремљена и обучена од најјачих служби Запада и региона. Зато је откривање њихових планова велики успех. Оно што би требало да буде следећи корак јесте његово не само лоцирање већ и привођење правди. Само лоцирање могло би бити тешко, јер такви међународни терористи стално мењају базе скривања. Читава операција припреме атентата још увек је актуелна јер су мафијаши не само способни да заварају трагове већ и да уз помоћ неких служби рашире гласине и дезинформације којима заправо прикривају прави траг својих операција – наглашава Спасић.

ШТА ЈЕ СВЕ ОТКРИВЕНО У ЗВИЦЕРОВИМ ПРЕСРЕТНУТИМ РАЗГОВОРИМА

* Атентат на Вучића требало је да буде изведен овог месеца снајперском пушком * Снајпер је из магацина у Словачкој транспортован у Бугарску * Извршилац атентата требало је да буде држављанин Чеченије М. Б. * Радоје Звицер за атентат био спреман да плати 100.000.000 евра * Звицер свог главног логистичара у Европи ословљава са ‘Дебели’ * У пресретнутим телефонским разговорима Звицер помиње главног политичког шефа * Звицер свог шефа зове ‘онај наш горе’ и ‘онај главни’

Извор: Курир.рс / Борба.ме/Информер