Србија

Језиво! ОТАЦ МАТЕЈА ПЕРИША ЗБУЊЕН ЗБОГ ЈЕДНОГ ДЕТАЉА ИЗ НОЋИ НЕСТАНКА СИНА: Мени је то јако чудно

Фото: Фејсбук принтскрин

Ненад Периш, отац несталог Матеја Периша за којим се у Београду трага месец дана, сматра како су Маја, а и пријатељи полицији рекли све што знају, а кажу да не знају ништа. Отац је у контакту и с МУП-ом РХ, чији су се истражитељи укључили у истрагу и већ једном били у Београду, а каже да га и даље мучи питање око Матејевог телефона.

Прошло је месец дана откако је у Београду, у ноћи 31. децембра, нестао Матеј Периш (27), младић који је са шесторицом пријатеља из Сплита дошао шест сати раније у тај град како би прославио Нову годину. Његов отац Ненад Периш поручио је да не губи наду, пише 24 сата хр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нових информација нема, нажалост нема, ја се надам да ће их бити. Што се тиче његових пријатеља, и мојих пријатеља, они су, укључујући пријатељицу Мају, по схватању јавности, били ти који су били у задњем контакту с Матејем и по некој логици, која не мора бити истинита, они морају знати где је он ишао“, рекао је Периш и поручио како мисли да та логика није тачна.

Истакао је да су они рекли све што су знали, испитала их је и српска и хрватска полиција.

„То је једно те исто увек, они, након што се Матеј удаљио, нису га више видели. Не знају зашто се удаљио“, рекао је.

Додао је како зна да им је тешко и да чекају да се Матеј појави.

„Имају жељу да реагују, али то је веома болно, на све ове натписе. Ја их потпуно разумем. Њихова је ствар како ће даље одреаговати, сматрам да то мора чак помоћи неко други, они су психички у шоку. Млади су то људи, тешко им је ово“, рекао је.

„Мислим да је Матеј хтео негде отићи. Не побећи, него отићи“, рекао је на питање о снимцима које је коментарисао раније и поручио да је Матеј зауставио три таксија, а да му је само један један.

На питање о написима да су Матеј и његови пријатељи волели разне ‘изазове’, отац је поручио како не верује у то.

О телефону: „То је дилема, недовољно је информација“

Што се тиче његовог телефона, Периш је поручио како је Матеј имао нови мобилни који има могућност да буде у води до пола сата. Набавио га је јер се бавио вожњом бродова.

„Тај мобилни је, ако је био у води, дао сигнал након два и по сата. То је оно што збуњује, је ли могуће да мобилни након два и по сата да сигнал? Је ли могуће да се појави на површини? Мени је то, благо речено, јако чудно. На темељу тих претпоставки ја не могу ништа закључити, да се ради о потрази за човеком, мислим да на темељу таквих спознаја не можемо закључити ништа. Можемо закључити да је то уистину једна дилема која се може решити на други начин, то је недовољно информација“, рекао је.

„Мој син је оријентисан на посао, школу, пријатеље, спорт. Нисам имао сазнања до сада да су коришћени опијати. У комбију… Знам да су пили, млади људи. За остало не могу коментарисати, ја га таквог не познајем „, рекао је на питање о информацијама да је полиција у комбију у којем су младићи дошли пронашли трагове опијата.

Што се тиче таксиста који се Матеју зауставио, Периш је рекао како је дошао до прозора и питао је ли слободно, а таксиста је рекао да је у вожњи.

„Нажалост. Нажалост је имао вожњу тај такси. Да је успео ући унутра, вероватно бисмо знали где је“, рекао је.

„Након свега што смо до сад закључили, немамо конкретног одговора. Чињеница да је прошло пуно времена, у односу на први дан ми је данас теже и неизвесније, то моје размишљање и жеља. Али док се не докаже другачије и док неке чињенице не буде, он ће за мене бити жив, ја га очекујем. Док год буде један посто наде“, рекао је.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Курир.рс/24сата.хр