Русија

Најновија вест! ПУТИН ДОНЕО ОДЛУКУ: Следе преговори!

Руски председник преломио!

Владимир Путин прихватио је позив председника Украјине Володимира Зеленског да отпочну преговоре о решавању кризе о Украјини и обустави војних акција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније током дана, кинески председник Си Ђинпинг позвао је Путина да преговара са Украјином.

Након тога, руски медији објавили су информацију да је Владимир Путин пристао на преговоре у вези са разрешењем украјинског конфликта.

“Русија је спремна да преговара са Украјином на високом нивоу“, рекао је руски председник Владимир Путин данас у телефонском разговору са кинеским председником Си Ђинпингом.

Председник Руске Федерације истакао је да ће цела одговорност за крвопролиће бити на савести владајућег режима у Украјини и позвао украјинску војску да не следи злочиначка наређења украјинских власти, положи оружје и оде кући.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је одговарао јутрос на питања на конференцији за медије и рекао да понавља да је став Владимира Путина да Москва не жели да окупира Украјину – већ да је „демилитаризује“.

Упитан да ли је то била жеља Русије да сруши демократску земљу, Лавров имплицира да се та земља не може назвати демократском.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс